perjantai 24. helmikuuta 2012

Kerma-nomparelli-täytekakku


Täytin muutama viikko sitten 18 vuotta ja leivoin tämän kakun sen kunniaksi:) Se tuli tehtyä aika pikaisesti muiden kiireiden vuoksi, mutta oli maultaan kuitenkin oikein mehevää. Kostutin kakkupohjan reilusti mansikkamehulla, sillä minusta hyvin kostutettu kakku on paras vaihtoehto. Keskeltä kadonnut pala meni pikkuveljeni syötäväksi, sillä hän ei pidä kermavaahdosta, joten tein siitä hänelle oman version. Kakkupohja on tehty perinteisen (gluteenittoman) neljän munan ohjeella ja laitankin sen tähän:

4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl Gluteenitonta Jauhoseosta (hienoa, jos mahdollista)
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele ja jauhota (korppujauhoilla) kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varoen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 30 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.

Huom! Muistathan käyttää gluteenittomia korppujauhoja!

Tässä valmis kakkupohja odottamassa leikkausta, kostutusta ja koristelua.

Kakun sisällä oli omena-ja mansikkahilloa, kermavaahtoa sekä
mariannerouhetta.

JA NÄIN JUHLAT VOIVAT ALKAA!!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti