sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Kerma-kääris


Tämä herkullinen gluteeniton suklaakääretorttu on leivottu unelmakääriksen ohjeella, mutta täytteenä on kermavaahtoa, johon on sekoitettu mariannerouhetta. Yleinen ongelmani kääretortun leivonnassa on se, etten laita täytettä riittävästi, koska pelkään sen pursuavan sieltä ulos, joten tästä lähtien yritän kiinnittää siihen enemmän huomiota ja olemaan säästelemätön täytteen kanssa:) Ohje on taas sen verran vanha, etten muista mistä sen olen hankkinut, mutta kiitos sen luojalle, sillä torttupohja on aina onnistunut.

3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 1/4 dl Finax Gluteenitonta Jauhoseosta

1. Laita uuni lämpeämään 250 asteeseen. Levitä leivinpaperi.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovaisesti taikinaksi.
4. Levitä taikina tasaisesti uunipellille ja paista uunin keskiosassa n. 5 minuuttia.
5. Sokeroi vastapaistettu torttupohja kevyesti ja kumoa torttu leivinpaperin päälle jäähtymään.
6. Vatkaa täytettä varten kuohukerma ja makeuta se sokerilla ja lisää joukkoon mariannerouhetta riittävästi.
7. Ota leivinpaperi pois jäähtyneen torttupohjan päältä. Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle ja rullaa pohja kääretortuksi voipaperia avuksi käyttäen.

Kääritty torttupohja odottaa jääkaappiin menoa....

Valmis kääris menossa pöytään tarjoiltavaksi....





1 kommentti:

  1. Näyttävät erittäin pehmeiltä ja suussasulavilta. Marianne-rakeiden käyttö on kekeseliästä!:-)

    VastaaPoista