torstai 9. helmikuuta 2012

Suklaa-pähkinämurupiparit


Leivoin viikonloppuna tällaisia pipareita/keksejä, joissa on tummaa suklaata ja hasselpähkinää antamassa makua niihin. Nämä ovat erittäin helppoja valmistettavia ja maistuvat todella hyviltä ja suosittelenkin jättämään pilkottu suklaa ja pähkinät sen verran isoiksi paloiksi, että ne erottuvat sieltä kunnolla, kun sattuu haukkaamaan sellaisesta kohdasta:) Nam!
        Olen ottanut ohjeen netistä kauan sitten jostakin hyvästä leivontablogista, mutta olen muuttanut sitä sillä tavalla, että valkosuklaan tilalla on hasselpähkinöitä. En valitettavasti enää muista mistä blogista ohjeen otin, mutta tässä se kaikessa herkullisuudessaan on:

100 g voita tai margariinia
1 1/2 dl tomusokeria
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
150 g (n.2 1/2 dl) Finax Gluteenitonta Jauhoseosta TAI Vähäproteiinista Jauhoseosta
1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl suklaamakeisia
50 g hasselpähkinöitä

1. Vatkaa voi, tomusokeri ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
2. Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe.
3. Lisää jauhoseos taikinaan. Lisää lopuksi murennetut suklaahiput ja pähkinät ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Lusikoi taikinanokareita kahdella lusikalla leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 8 minuuttia.
6. Anna jäähtyä ritilällä.

Suklaa ja pähkinät ovat pilkottuina.



Ja sitten nauttimaan vastaleivotuista kekseistä!!

2 kommenttia:

  1. Tosiaan parhaimman nautinnon saakin, kun suklaarakeet erottuvat joukosta. Delicious!;-)

    VastaaPoista
  2. Ja näitäkin voi syödä vaikka kuinká monta..................:-)

    VastaaPoista