sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Runebergintortut (omppuhillolla)

Tänään 5.2 on Runebergin päivä ja sen kunniaksi leivoin gluteenittomia Runebergintorttuja.


Valitettavasti meillä ei ollut vadelmahilloa ja mansikkahillokin oli loppunut, mutta onneksi omppuhilloa oli vaikka muille jakaa, joten se pelasti nämä tortut. En ole aikaisemmin tehnyt näitä enkä kovin usein syönyt valmiitakaan, joten tämä oli mielenkiintoinen kokeilu ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Ainut "huono" puoli oli, että ne murenivat helposti, joten siksi suosittelen näitä syötävän pienen haarukan avulla. Maultaan ne olivat makeita ja omenahillo sopi hyvin yhteen näiden mantelisen vivahteen kanssa:) Tässä ohje, jonka otin Keliakialiiton sivuilta:

200 g margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl mantelirouhetta
2 dl gluteenittomia korppujauhoja

Päälle: vadelmahilloa, tomusokerikuorrutusta

1. Vaahdota margariini ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
3. Jaa taikina paperivuokiin.
4. Paista 200 asteessa n. 5 minuuttia.
5. Laita jokaisen tortun keskelle vadelmahilloa noin teelusikallinen. Kypsennä vielä 10-15 minuuttia.
6. Valmista tomusokerikuorrutus sekoittamalla tomusokeriin tilkka vettä. Koristele jäähtyneet leivokset pursottamalla kuorrutusta renkaaksi hillon ympärille.


Tässä vielä kuvia....


Hyviä herkutteluhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti