maanantai 6. helmikuuta 2012

Mustaherukkatryffelit

Iskikö makean nälkä....?


Tässä saattaa olla ratkaisu sen taltuttamiseksi (tai lisäämiseksi;). Nämä ovat itse tehtyjä mustaherukkatryffeleitä eli, jos haluaa saada hyvän perustelun itselleen popsia näitä, niin ne sisältävät c-vitamiinia ja onhan suklaan syönti silloin tällöin hyväksi, ainakin mielelle:) Löysin tämän ohjeen Maria Öhrnin Iki-ihanat karamellit -kirjasta, jossa on monia muitakin suussasulavia makeisohjeita, joita aion myös kokeilla.
         Itsetehdyt karamellit ovat siinä mielessä hyviä, että niissä ei ole liutaa lisäaineita ja syödessä niistä todella haluaa nauttia eikä ahmia, koska niiden tekemiseen on nähnyt vaivaa. En ole vielä hirveästi tutustunut karkinteon makeaan maailmaan ja, siksi tuotosteni ulkoasu on vähän sinnepäin, mutta harjoitus tekee mestarin tässäkin lajissa.... Nyt tuli paineita....:)

Tässä ohje:
1 dl hyvänlaatuista mustaherukkamehua
1 rkl hunajaa
1 dl kuohukermaa
200 g maitosuklaata
50 g huoneenlämpöistä voita

Lisäksi: 200 g maitosuklaata kuorruttamiseen

Keitä mehua ja hunajaa miedolla lämmöllä kattilassa, kunnes seos sakenee kunnolla. Mehun tulee sakeutua niin, että se hädin tuskin peittää kattilan pohjan. Lisää vahvaan mehuun kuohukerma ja kiehauta kunnolla. Hienonna sillä välin suklaa veitsellä hakaten melko hienoksi rouheeksi ja kaada rouhe kulhoon.
        Kaada sen päälle kuuma kerma-mehuseos ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Sekoita joukkoon myös voi pieninä nokareina ja vaivaa tryffeliseos hyvin sileäksi. Nosta seos jääkaappiin jäähtymään ja muovaa siitä sen jälkeen pyöreitä palloja palloraudalla tai lusikalla kovertaen.
        Taita kuorrutussuklaa paloiksi ja sulata se mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Kasta jääkaappikylmät tryffelipallot suklaassa ja valuta ylimääräinen suklaa pois. Säilytä tryffelit kylmässä.


   <-----Tässä on kuorrutussuklaa, jota minä käytin.
Sulatettuna sen tulisi näyttää tältä. Nam!

Tässä ovat mustaherukkatryffelit vielä ennen kuorrutusta.
Ja tässä ne ovat valmiina popsittaviksi!:)


3 kommenttia:

  1. Paineet pois! Ne olivat suussasulavia!:-)

    VastaaPoista
  2. Taikina löysää ja pahaa. Tosta ei saanu tryffeliä tekemälläkään!!!

    VastaaPoista
  3. Harmi, etteivät sinun tryffelisi onnistuneet! Ohje on ammattilaisen tekemä (Maria Öhrnin), joten sitä pilkun tarkalleen noudattamalla pitäisi tryffeleitä valmistua.... Mutta makeisten tekeminen on haastavaa puuhaa ja itsekin vasta harjoittelen, joten aina kaikki ei välttämättä ensimmäisellä kerralla onnistu.

    VastaaPoista