perjantai 24. tammikuuta 2014

Rommirusina-konvehdit


Vielä konvehti-reseptejä luvassa! Vaikka itselleni tulee konvehdeista lähinnä joulunaika mieleen, niin kyllähän nämä ovat erinomaisia pikkuherkkuja tai lahjoja ajasta riippumatta. Pianhan tulee ystävänpäivä.... Reseptin löysin taas Päivi Saaren ja Margot Vareliuksen Karkkikirjasta. Käytin näihin sellaista rommi-aromia, minkä vuoksi rommi ei sitten varmaan maistunut niin vahvasti kuin olisi saanut. Tosin ensimmäinen satsi meni roskiin, kun laitoin kokonaisen pikkupullon sitä aromia (yksi pullo on todella pieni) ja sitten maistoin sitä, niin yök. Sitä oli ihan liikaa, ja vasta sitten älysin katsoa rommi-aromipakkauksesta ohjemääriä. Jos siis käytät aitoa rommia tai konjakkia, noudata tämän ohjeen määriä. Jos päädyt rommi-aromiin, noudata sen pakkauksessa mainittua määrää. Okei, tässä ohje:

1 dl rusinoita
1/2 dl sokeria
3 rkl vettä
3 rkl rommia tai konjakkia
100 g valmista mantelimassaa
170 g taloussuklaata (laitoin gluteenitonta maitosuklaata)
50 g valko-tai maitosuklaata

1. Keitä rusinoita, vettä ja sokeria, kunnes rusinat ovat pehmeitä. Lisää sitten alkoholi ja keitä vielä hetki. Anna seistä muutama tunti tai mielellään yön yli jääkaapissa peitettynä.
2. Jauha rusinaseos tehosekoittimessa ja lisää joukkoon mantelimassa. Jos seos tuntuu liian paksulta, voit lisätä tilkan alkoholia. Kun massa on tasaista, tee siitä nokareita leivinpaperin päälle ja laita pakastimeen kovettumaan.
3. Sulata ja temperoi taloussuklaa.
4. Muotoile rusinamassasta noin 1 cm x 2 cm palasia ja kasta ne suklaassa. Laita konvehdit kuivumaan esimerkiksi uuniritilän päälle.
5. Sulata vaalea suklaa, kasta haarukka siinä ja tee suklaaraitoja konvehtien päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti