lauantai 18. tammikuuta 2014

Nissen suklaakierteet


Näiden herkkujen reseptin nappasin Päivi Saaren ja Margot Vareliuksen Karkkikirjasta. Siinä ne olivat nimellä Nissen suklaalaatat, mutta minusta ne näyttävät enemmän suklaakierteiltä, joten nimesin ne uudelleen :D Ohjeessa mainitaan koristelu manteleilla ja hasselpähkinöillä, mutta jätin koristelun pois, koska minusta se ei ollut tarpeellista. Ne ovat kauniita ilmankin.


Näissä käytettiin mantelimassaa ja pähkinävoita, joten makeus oli taattu. Suklaakuorrute päällä teki niistä ihanan rapeita haukattavia ;) Aikaa kannattaa varata, koska "taikinan" pitää antaa välillä kovettua jääkaapissa. Mutta, jos haluaa kokeilla jotain erilaista, suosittelen näitä. Tässä ohje:

200 g mantelimassaa
40 g pähkinävoita
160 g taloussuklaata
3/4 dl manteleita
1 1/4 dl hasselpähkinöitä
tomusokeria

1. Siivilöi tomusokeria leivinpaperin päälle.
2. Kaaviloi sitten mantelimassa leivinpaperille tomusokerin avulla ohueksi levyksi.
3. Sulata pähkinävoi vesihauteessa tai mikrossa pehmeäksi. Levitä se mantelimassalevylle.
4. Kääri levy leivinpaperin avulla rullaksi ja laita jääkaappiin kovettumaan.
5. Sulata suklaa temperoimismenetelmällä ja kasta kierteiden yläpuoli suklaassa.
6. Koristele puolet kierteistä manteleilla ja puolet hasselpähkinöillä.
7. Säilytä viileässä.

                                     Mantelimassa kaulittuna ja pähkinävoin levitys on käynnissä.

                                                         Mantelimassa rullalle käärittynä.

                                      Rullasta leikataan pieniä paloja, jotka kastetaan suklaaseen.

Jos tykkää makeasta ja haluaa yllättää vaikka tulevana ystävänpäivänä kaverin, ovat Nissen suklaakierteet siihen loistava vaihtoehto!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti