maanantai 20. tammikuuta 2014

Glögi-juustokakku

Halusin tehdä jouluksi jotain sellaista, minkä maku sopii täydellisesti jouluun. Perheemme rakastaa glögiä ja juustokakutkin ovat aina olleet hittejä herkkupöydässämme, joten päädyin yhdistämään nuo kaksi herkullista asiaa.


Oli kyllä vaikea valita, minkä reseptin tähän kakkuun valitsin, koska vaihtoehtoja löytyi monista eri blogeista ja sivustoista. Tämä ohje on osoitteesta www.makuja.fi. Maku oli täydellinen, niin glögimainen, aika makea. Olisi pitänyt tasoittaa kakun pinta paremmin ennen glögikiillettä, jotta siitä olisi tullut tasaisempi ja puhtaampi. Kiille valmistetaan vasta muutama tunti ennen tarjoilua ja sen kanssa tuli kiire, koska rupesin valmistamaan sitä jouluaattona klo:11.45 ja meillä on perinteenä katsoa joulurauhan julistus klo:12.00, joten pienellä sähläyksellä se valmistui, hyvä ettei mikään palanut, kun juoksin välillä olohuoneeseen katsomaan julistusta :D Tämä katosi ensimmäisenä parempiin suihin, joten voi olla, että tätä tehdään ensi joulunakin! Ohje tulee tässä:

Pohja:
200 g pipareita
75 g voita

Täyte:
1 dl sokeria
1 kananmuna
500 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 tl kanelia tai piparkakkumaustetta
2 rkl aitovaniljasokeria
6 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Päälle:
2 dl glögiä
3 liivatelehteä

1. Murskaa piparit ja sulata voi.
2. Laita irtopohjaisen (halkaisija 22-24 cm) vuoan pohjalle leivinpaperi.
3. Sekoita murskatut piparit ja sulatettu voi keskenään ja painele seos kakkuvuoan pohjalle. Anna jäähtyä kunnolla.
4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa sokeri ja kananmuna keskenään kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita juustoa esim. haarukalla ja lisää se sitten muna-sokerivaahtoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mausteet.
5. Ota liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen neste ja sekoita ne kiehuvaan veteen. Kaada sulaneet liivatteet kermaan. Sekoita huolellisesti.
6. Yhdistä kermavaahto juustoseokseen.
7. Kaada täyte kakkuvuokaan piparipohjan päälle. Tasoita pinta nuolijalla. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
8. Valmista glögikiille muutama tunti ennen tarjoilua. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenen minuuttia. Kuumenna glögi kiehuvaksi. Ota liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen neste pois. Sekoita liivatteet kuumaan glögiin. Anna glögin jäähtyä kunnolla! Kun neste on jäähtynyt, kaada se tasaisesti kakun päälle. Siirrä kakku taas jääkaappiin.
9. Poista kakun ympäriltä varovasti irtopohjavuoka. Siirrä valmis kakku tarjoiluastiaan ja koristele halutessasi kanelitangoilla ja kohmeisilla puolukoilla tai karpaloilla.



Tämän kakun tekeminen vaatii siis aikaa ja sisältää suhteellisen monta työvaihetta, mutta on ehdottomasti KAIKEN vaivan arvoista! Ja hyvänä puolena on se, ettei uunia tarvita! Kunhan muistaa aloittaa juustokakun tekemisen jo edellisenä päivänä, niin maku on simply the best!!

2 kommenttia:

  1. Ihana kakku! ♥ Mä kehittelin ihanan glögikakun ohjeen pari vuotta sitten ja koska en heti sitä kirjoittanut blogiini, niin se paperi versio hävisi ja kyllä harmittaa...

    VastaaPoista
  2. Kiitos! <3 Tämä kakku kuuluu kyllä ehdottomasti parhaimpiin tekemiini juustokakkuihin, vaikken olekaan niitä vielä kovinkaan montaa tehnyt ;) Toivottavasti onnistuisit kehittelemään yhtä hyvän uuden glögikakkusi ohjeen kuin kadonnut oli.... Paperilippuset ja lappuset katoaa kyllä niin helposti. Minulla on yksi iso vanha kirjekuori, jonne laitan kaikki paperiset ohjeeni ja muistan kerran, kun en löytänyt sitä mistään ja olin ihan varma, että se on viety vahingossa paperinkeräykseen muiden lehtien seassa. Mutta sitten se löytyikin yhdestä huoneeni laatikosta ja helpotus oli suuri :D

    VastaaPoista