torstai 16. tammikuuta 2014

Porkkanalaatikko


Tein joulupöytäämme porkkanalaatikon itse ensimmäistä kertaa viime jouluna (v.2013) enkä ole muitakaan laatikoita koskaan tehnyt. Olen ollut siinä käsityksessä, että niitä on todella vaikeaa tehdä, mutta ainakin tämä sujui suhteellisen näppärästi. Pitää vain keittää porkkanoita riittävän pitkään, että ne ovat tarpeeksi pehmeitä, kun niitä alkaa muussata. Kun tämä oli syöty loppuun ja otimme pakastimesta valmislaatikon, huomasin ilokseni, että omani oli paljon parempaa ;) Ehkäpä ensi jouluna teen itse useammankin laatikon. Tämän ohjeen otin Vuohelan Herkun lehtisestä Erityisen hyvää pizzasta piirakkaan, kannattaa napata talteen ensi joulua varten (eihän siihen olekaan enää kuin melkein vuosi aikaa ;).

1 kg porkkanoita
1,5 dl kermaa
0,75 dl Farina karkeaa riisijauhoa
1 dl porkkanoiden keitinlientä
1 tl suolaa

1. Keitä kuoritut porkkanat vedessä kypsiksi ja soseuta.
2. Lisää kerma, jauhot ja liemi. Mausta suolalla.
3. Kypsennä voidellussa vuoassa 150 asteessa noin 1,5 tuntia.

                                                    Keitetyt ja soseutetut porkkanat.

Pakko laittaa vielä lopuksi joulutunnelma kuvia!


                                                   Suolaisia ruokia.

                                                    Herkkupöydän antimia :D

Tässä vielä hetken palattiin jouluun, vaikka itse voisin kyllä palata vielä vaikka viikoksi joulupöytään, en vain saa siitä tarpeekseni! :D Mukavaa viikonjatkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla että rohkeesti vaan aloit tekemään porkkanalaatikkoa ja onnistuit siinä tosi hyvin! ♥ Ensi jouluna sitten teetkin jo lanttu ym. laatikoita ihan itse ja koko perhe saa nauttia sun tekemistä herkuista! ♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos! <3 Työ tosiaan palkittiin ja ens jouluna meidän joulupöydässä taitaa olla enemmän itsetehtyjä ruokia kuin aikoihin ;)

    VastaaPoista