keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Suklaa


Tämä on ihan perussuklaata, mutta itse tehtynä. Ohje eroaa hieman suklaafudgesta, mutta on myös erittäin makea. Jos suklaakiintiö ei ole vielä täyttynyt, niin tällä ohjeella täyttyy varmasti :D Tämän tekemiseen tarvitaan aikaa ja kärsivällisyyttä, jos haluaa onnistua. Ja voin sanoa, että odotus palkitaan! Tämänkin ohjeen olen ottanut blogista Kyllä äiti tietää.... Tässä se on:

3 dl paksua kermaa
3 dl sokeria
2 rkl kaakaota
2 rkl siirappia
1 tl vaniljasokeria
1 rkl voita tai margariinia

1. Sekoita paksupohjaisessa kattilassa kaikki muut ainekset, paitsi voi ja vaniljasokeri. Kun sokeri on sulanut, lisää lämpöä ja anna kiehahtaa. Vähennä lämpöä ja keitä 35 minuuttia koko ajan sekoittaen.
2. Ota hieman sokerilientä ja tipauta kylmään veteen. Jos muodostuu "kuula", liemi on valmista. Muutoin jatka keittämistä.
3. Sekoita joukkoon voi ja vaniljasokeri. ÄLÄ päästä seosta enää kiehumaan.
4. Kaada voideltuun matalaan vuokaan jäähtymään.
5. Leikkaa neliöiksi.

                                Ainekset kattilassa valmiina kiehumaan....

                                          Kiehuu, kiehuu....

                                Jäähtymässä....

                                          Kohta saa maistaa....


Nyt alkaa joulu olla takanapäin ja alet ja raketit edessä! Tänään vielä on hieman kinkunsyöntiä ja maksa-ja perunalaatikkoa jäljellä, kunnes palataan normaaliin ruokavalioon...., mutta suklaata on sen verran jäljellä, että sen syönti jatkuu....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti