maanantai 24. joulukuuta 2012

Dajm


Tänään on joulupäivä. Eilen oli rattoisa jouluaatto, johon kuului paljon naurua ja erinomaista ruokaa. Mennessäni nukkumaan vatsaani kyllä kivisti, koska en vain osaa lopettaa suklaansyöntiä ajoissa! :D Mutta se kuuluu jouluun, mikä onneksi on vain kerran vuodessa ;D Toivottavasti joulu on kaikkialla sujunut rauhallisesti ja onnellisesti! <3
         Nyt esittelen teille dajmin teko-ohjeen, joka on todella helppo. Suklaat maistuvatkin ihan oikeilta dajmilta. Joten, jos siitä tykkää, niin ei muuta kuin kokeilemaan. Tämäkin ohje on otettu blogista Kyllä äiti tietää... Tässä se on:

50 g voita
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vaaleaa siirappia
200 g maitosuklaata

1. Sekoita voi, sokeri ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa. Sulata kaikki miedolla lämmöllä ja lisää sitten lämpöä, kunnes seos kiehuu, n. 25-30 minuuttia.
2. Ota hieman sokerilientä ja tipauta kylmään veteen. Jos muodostuu "kuula", on liemi valmista. Muutoin jatka keittämistä.
3. Kaada seos leivinpaperilla päällystetylle pellille jäähtymään. Leikkaa levystä haluamasi kokoisia paloja ennen kuin se jähmettyy täysin. Anna palojen kovettua.
4. Sulata suklaa vesihauteessa.
5. Kasta palat sulaaan suklaaseen ja jäähdytä jääkaapissa.
6. Säilytä jääkaapissa!

                                Kattilassa voi, sokeri ja siirappi. Keittäminen alkaa....

                                Seos on juuri ruvennut kiehumaan.

                                Kiehuttuaan jonkun aikaa, siitä tulee kauniin kultaista....

                                Seos kaadettu jähmettymään.

                                Kovettuneet palaset odottavat kuorrutusta.

                                Kuorrutet dajm-palat kovettumassa.

                                           Ja nyt on lupa syödä!

Nyt kaikki vain nauttimaan olostaan ja läheisistään! Dajm on hyvä tapa hemmotella ystäviään tai vaikka palkita itseään! Rauhallista joulupäivää ihan jokaiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti