keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Rocky roadsit


Nämä olivat kyllä aivan taivaallisia! Pitää tehdä useamminkin :D Rocky roadsit ovat erittäin makeita, mutta rapeita joukossa olevien keksien ja pähkinöiden ansiosta. Nämä sopisivat loistavasti herkuiksi esimerkiksi lasten synttärijuhliin ( vaikka ovatkin aika sotkuista syötävää), mutta myös jälkiruoaksi hienompiinkin kekkereihin. Täytyy kyllä sanoa, että tämän reseptin luoja on ollut kekseliäs herkkusuu. Otin ohjeen blogista Kyllä äiti tietää..., jossa siitä käytetään nimeä Poron polku - suklaa - vaahtokarkki - unelma, ja sellainen se olikin! Tässä ohje:

2 dl tummaa suklaata murskattuna tai lastuina
1 dl maitosuklaata murskattuna tai lastuina
1 dl pehmeää voita
1/2 dl siirappia
4 dl keksejä (käytin gluteenittomia)
1 dl kokonaisia parapähkinöitä tai muita pähkinöitä
2 dl vaahtokarkkeja
1 dl kirsikoita liemessä
( 1 rkl tomusokeria)

Jos haluat rocky roadseja enemmän, niin kaksinkertaista ohje!

1. Sulata suklaat, voi ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä.
2.Murskaa keksit.
3. Murskaa pähkinät.
4. Ota kattila liedeltä ja lisää murskatut keksit ja pähkinät, vaahtokarkit ja kirsikat. Sekoita nopeasti.
5. Kaada seos voideltuun vuokaan tai leivinpaperilla päällystetylle pellille. Tasoittele lastalla. Ei haittaa kuitenkaan, jos jää epätasaiseksi.
6. Laita jääkaappiin n. 2 tunniksi.
7. Kumoa leikkuulaudalle ja sirottele päälle tomusokeria. Leikkaa haluamasi muotoisiksi ja kokoisiksi paloiksi.

                                Rocky roadsien teko voi alkaa! Tein ohjeen ainakin kaksinkertaisena.

                                          Nam! Kattilassa herkut sekoittuu....

                                          Herkut valmiina, ensin koemaistoon ;D

Hyvää tapaninpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti