perjantai 28. joulukuuta 2012

Kardemummatoffee

Tässä vielä viimeisen tänä vuonna tekemäni joulumakeisen ohje. Minun piti ensin tehdä piparkakkutoffeeta, mutta Lidl petti minut, koska siellä ei ollutkaan enää piparkakkumaustetta jäljellä, kun olisin sitä kipeästi tarvinnut. Onneksi hätä keinot keksii ja kardemumma pelasti tilanteen. Ohje on otettu Dan sukkerin sivuilta netistä.


Tarvitset:

1 dl kuohukermaa
1/2 dl vaaleaa siirappia
1/2 dl taloussokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
foliota

1. Sekoita kuohukerma, siirappi, taloussokeri ja kardemumma suuressa mikronkestävässä kulhossa.
2. Kuumenna mikroaaltouunissa täydellä teholla (700 W) n. 6 minuutin ajan.
3. Sekoita ja kuumenna vielä 2 minuuttia täydellä teholla.
4. Kaada seos voidellulle foliolle. Anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi.

Jos haluat reilusti makeisia, tee ohje kaksinkertaisena!!

                                          Tältä näytti ennen mikroonlaittoa.

Toffeesta tuli hyvin tummaa ja ainakin minun makuuni kardemumma olisi voinut maistua enemmän. En silti pidä tätä epäonnistuneena herkkuna, mutta se ei kohoa arvostelussani kauhean ylös. Pidän enemmän pehmeästä ja vaaleasta toffeesta, mutta tämä onkin makukysymys. Kyllä tätä voi silti suositella muidenkin kokeilevan! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti