lauantai 31. maaliskuuta 2012

Suklaafudget


Nam! Tämä on niin taivaallista itse tehtyä suklaata, ettei sitä voita kerrassaan mikään. Aina sanotaan, että yksikin tällainen pala riittää tyydyttämään makean himon, mutta ei kyllä pidä paikkaansa minun kohdallani!! Joskus minusta tuntuu, että suklaakiintiöni ei täyty koskaan....voisin syödä suklaata (varsinkin itse tehtyä) vaikka kuinka paljon, mutta onneksi ne aina jossain vaiheessa loppuvat:) Kunnes tehdään lisää;) Jos sinun suklaahammastasi rupesi kolottamaan, älä jää odottamaan, vaan ryhdy hommiin! Tässä sinulle ohjetta, mikä taatusti toimii (ohje on Maria Öhrnin kirjasta Iki-ihanat karamellit):

100 g tummaa suklaata
50 g voita
2 rkl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vaaleaa siirappia
3 1/2 dl (210 g) tomusokeria

Taita suklaa paloiksi ja sulata palat voin kanssa kulhossa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Lisää sulaan suklaaseen sekoittaen kuohukerma, vaniljasokeri ja siirappi. Sekoita hyvin. Ravista tomusokeri sihdin läpi vähän kerrallaan seokseen ja sekoita edelleen. Painele hyvin sekoitettu suklaafudgeseos leivinpaperilla vuorattuun, n. 18cm x 18cm:n vuokaan. Jäähdytä seos jääkaapissa ja leikkaa sen jälkeen pienemmiksi paloiksi. Säilytä makeiset viileässä.


Lisää herkullisia kuvia....:)

1 kommentti: