keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Suklaakääris perunajauhoista


Onko sinulle saapumassa keliaakikko kylään? Mietitkö, mitä hänelle voisi tarjota kahvipöydässä? Jotain hyvää ja jotain, mitä hän voisi turvallisesti nauttia. Tietysti kaupasta voisit napata jonkun keksipaketin, mutta mikä ilahduttaisikaan enempää keliaakikkoa, joka saapuu tottuneesti "omat eväät" mukanaan ja pääseekin nauttimaan vastaleivotusta kääretortusta, jonka olet juuri leiponut kahvittelu-hetkeänne varten. Eikö kuulostakin kotoisalta ja kaiken lisäksi tämä olisi melko yksinkertaista toteuttaa.
          Gluteenittomat jauhot maksavat aika paljon, mutta onneksi kääretorttupohjan voi leipoa myös perunajauhoista, joita löytyy useimmista keittiökaapeista vakiovärkkeinä. Esittelen nyt vaalean gluteenittoman kääretorttupohjan reseptin, jonka löysin kotikokki.netistä. Siihen tarvitset:

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksiSiivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe. Levitä uunipellille ja paista 225 asteessa n. 8-10 minuuttia. Levitä jäähtyneelle torttupohjalle mielesi mukaan täytettä. Kääri rullalle ja anna vetäytyä hieman jääkaapissa. Koristele mielesi mukaan.


Tässä kääriksessä on täytteenä sulatettua maitosuklaata, mansikanpaloja sekä hieman kermavaahtoa. Mutta tosiaan, kääretortun täytteessä vain mielikuvitus on rajana (sekä omat+mahdollisten vieraiden makutottumukset)!! Yksi asia täytettä tehdessä kuitenkin kannattaa pitää mielessä: Mitä enemmän, sitä parempi!!:) Ja nyt yllättämään keliaakikkoystävä!<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti