torstai 22. maaliskuuta 2012

Valkosipulisämpylät


Taas leipäpäivä! Löysin Gluteenitonta leivontaa -blogista tällaisen maukkaalta kuulostavan ohjeen leipäsiin, jotka maustetaan valkosipulijauheella. Itse korvasin suolan valkosipulisuolalla, jota meillä sattui olemaan kaapissa ja jätin valkosipulijauheen kokonaan pois ja leipien maku oli koukuttava. Nämä sämpylät todella maistuivat erilaisilta kuin muut maistamani, koska valkosipuli toi niihin uudenlaista aromia. Tässä ohje, niin voit itsekin kokeilla!

5 dl vettä
1/2 palaa hiivaa/1 pss kuivahiivaa
1 rkl psylliumia
2 tl sokeria
1 1/2 tl suolaa
(1/2-1 rkl valkosipulijauhetta)
7-8 dl Semperin hienoa gluteenitonta jauhoseosta/Sunnuntain vaaleaa
1/2 dl ruokaöljyä

Liuota hiiva lämpimään veteen ja lisää joukkoon sokeri ja psyllium. Anna psylliumin turvota hetken aikaa. Sekoita joukkoon suola, valkosipulijauhe ja n. 2/3 osaa jauhoista. Lisää taikinaan öljy ja loput jauhot hyvin vaivaten. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti sämpylöitä jauhotetulla pöydällä. Anna sämpylöiden kohota pellillä lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia ja sivele niiden pinta ruoka-tai oliiviöljyllä ennen uuniin laittoa. Paista 200 asteessa n. 20-30 minuuttia.


Tässä kuva juuri paistetusta sämpylästä halkaistuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti