lauantai 7. huhtikuuta 2012

Suklaa-sitruunapikkuleivät

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!!


Tänään on taas se päivä, kun pikku-trullit kiertävät talosta toiseen karkkien toivossa ja illalla tyytyväisinä mussuttavat karkkisaalistaan. Muistan itsekin, kuinka edellisenä päivänä laitettiin kaikki valmiiksi ja seuraavana aamuna lähdettiin matkaan....Voi niitä aikoja:) Nykyään se on lähinnä kotona partioimista, milloin noidat saapuvat meidän ovelle:) Suklaata syön kuitenkin edelleen yhtä paljon kuin ennenkin, vaikken joudu enää näkemään vaivaa niiden hankinnan eteen;)
        Tällä kertaa esittelen teille Maittavat suklaaherkut -kirjasta ottamani reseptin mukaan tehdyt pikkuleivät, jotka alkuperäisen ohjeen mukaan olivat suklaa-appelsiinipikkuleipiä, mutta appelsiinin puuttuessa vaihdoin tilalle sitruunan. Niistä tuli hyvänmakuisia ja lisäsin sitruunatäytteiden ympärille pähkinärouhetta koristeeksi. Tässä ohje:

85 g pehmeää voita
75 g hienoasokeria
1 muna
1 rkl maitoa
225 g jauhoja
25 g kaakaojauhetta

Kuorrutus:
175 g siivilöityä tomusokeria
3 rkl sitruunamehua

1. Levitä leivinpaperi kahdelle uunipellille.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sekaan muna ja maito ja vatkaa hyvin. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe ja sekoita joukkoon vähitellen. Vaivaa käsin taikinaksi.
3. Kauli taikina n. puolen sentin paksuiseksi. Leikkaa siitä piparkakkumuotilla mahdollisimman paljon pikkuleipiä. Kauli taikinarippeet uudelleen ja leikkaa siitäkin pikkuleipiä.
4. Asettele pikkuleivät uunipellille ja paista 180 asteessa 10-12 minuuttia kullanruskeiksi.
5. Anna pikkuleipien jäähtyä uunipellillä hetken ja siirrä ne sitten kakkuritilälle jäähtymään kunnolla.
6. Kuorrutus: Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu kulhossa niin sakeaksi, että se tarttuu lusikan selkään. Sivele pikkuleiville ja anna kiinteytyä. Laita pähkinämurut kuorrutteen ympärille kuitenkin ennen kuin se kovettuu. Tarjoile vasta, kun täyte on kiinteytynyt.


Tässä pikkuleivät ennen kuorrutusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti