lauantai 17. maaliskuuta 2012

Muro-hedelmävuoka


Välillä on mukava panostaa iltapalaan ja tehdä jotain erilaista kuin yleensä. Siksi päätin yhtenä iltana hemmotella koko perhettä ja tein tällaista muro-hedelmävuokaa, jonka ohjeen löysin Maittavat suklaaherkut -kirjasta. Se oli ihanan suussasulavaa ja, etenkin lämpimänä tarjottuna Bravo! Ohjeen sai helposti muokattua gluteenittomaksi, kun käytti jauhoissa gluteenitonta jauhoseosta ja kaurahiutaleet olivat luontaisesti gluteenittomia. Suosittelen kokeilemaan tätä, sen teko on helppoa, mutta paistamiseen uunissa menee aikaa 40-45 minuuttia, joten hieman aikaa siihen pitää varata. Hyvää kannattaa odottaa:)

Tässä ohje:
400 g aprikooseja omassa mehussaan (tölkistä)  (Käytin itse persikoita aprikoosien sijasta)
450 g kuorittuja omenoita paksuina lohkoina
100 g jauhoja
85 g voita
50 g kaurahiutaleita
50 g hienoasokeria
100 g suklaarakeita

1. Voitele uunivuoka kevyesti voilla tai margariinilla.
2. Valuta aprikoosit. Ota 4 rkl mehua talteen. Laita omenat, aprikoosit ja mehu vuokaan ja sekoita hyvin.
3. Siivilöi jauhot sekoituskulhoon. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja nypi jauhoihin, kunnes seos on nokareista. Sekoita mukaan kaurahiutaleet, sokeri ja suklaarakeet.
4. Kaada seos hedelmien päälle ja tasoita hiukan. Älä kuitenkaan paina seosta kokoon!
5. Paista 180 asteessa 40-45 minuuttia tai, kunnes pinta on kullankeltainen. Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Omenat, persikat ja mehu valmiina kulhossa.
Jauhot, voi, kaurahiutaleet, sokeri ja suklaarakeet kulhossa sekoitettuina.

Tässä on kuva vielä valmiista paistoksesta, josta on jo puolet syöty;)
Herkkusuut....:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti