lauantai 28. huhtikuuta 2012

Juustotäyteleipä

No niin, tässä on nyt päivitys, joka ei ole gluteeniton. Tämä on vehnäjauhoista tehty leipä, minkä sisällä on paloiteltua juustoa ja kinkkua. Tein tämän muutama kuukausi sitten aamiaiseksi, kun isovanhempani ja serkkuni tulivat pikavierailulle ajaessaan Pohjoiseen. Hyvin maistui, joten luulenpa, että tää resepti toimii!  Tässä ohje:

5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa (hieman enemmän voi kyllä laittaa)
1 tl sokeria
3 rkl öljyä
n. 12 dl vehnäjauhoja

Täyte:
Juustoraastetta
Kinkkua
Muita mausteita oman maun mukaan

Sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään ja vaivaa taikina huolellisesti. Kauli taikinasta soikula (tai kaksi) ja laita täyte sisään. Kääri soikula/soikulat rullalle ja anna kohota ilman liinaa n. 20-30 minuuttia ja paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Tuoreet leivät suoraan uunista.


1 kommentti:

  1. Näyttävät kyllä todella herkullisilta!:-) Ja varmasti aivan tuoreina ovat parhaimmillaan.

    VastaaPoista