lauantai 21. huhtikuuta 2012

Kaneli-kardemummatryffelit

Kun suklaahammasta kolottaa....


Tässä on ratkaisu siihen! Olen tehnyt joitakin erilaisia suklaita, mutta nämä ovat tähänastisista olleet ehdottomasti parhaita:) Kaneli ja kardemumma sopivat maultaan täydellisesti yhteen ja muodostavat juhlallisen kokonaisuuden. Näitä voi siis napostella vaikka perheen kanssa herkutteluiltana tai tarjoilla hienon illallisen yhteydessä. Molemmissa TOIMII!!:) Resepti on otettu Maria Öhrnin kirjasta Iki-ihanat karamellit. Tässä se on:

1 kanelitanko
1 tl kardemummansiemeniä
1 1/2 dl kuohukermaa
1 tl hunajaa
200 g maitosuklaata

175 g maitosuklaata kuorruttamiseen
mantelilastuja ja raesokeria koristeluun

Murskaa kanelitanko ja kardemummansiemenet kevyesti. Kiehauta kerma, hunaja ja mausteet. Anna kerman maustua vähän aikaa. Hienonna sillä välin suklaa veitsellä hakaten melko hienoksi rouheeksi. Kiehauta maustettu kerma uudelleen, siivilöi siitä mausteet pois ja kaada kuuma kerma kulhossa olevaan suklaarouheeseen. Sekoita, kunnes kaikki suklaa sulaa ja seoksesta tulee sileää ja kiiltävää.
         Jäähdytä seos ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa. Ota kovettuneesta tryffeliseoksesta palloraudalla tai lusikalla pieniä palloja. Pyöritä ne käsin hiukan pyöreämmiksi. Sulata jäljellä oleva kuorrutussuklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Kasta tryffelipallot sulatettuun suklaaseen ja koristele halutessasi heti mantelilastuilla ja raesokerilla. Jäähdytä tryffelit huoneenlämmössä ja säilytä kylmässä. Nauti herkullisista ylellisyyksistä!!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti