sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Hunajaiset kauraleivät


Vähän aikaa sitten ilmestyi Syötävän hyvää leipää - gluteenittomasti - kirja (Jokinen 2011), josta oli otettu reseptejä tammikuun Keliakia-lehteen. Yksi näistä resepteistä olivat nämä kauraleivät, joissa oli hunajainen aromi mukana. Yhdestä leivontakerrasta tuli kaksi pyöreää leipää ja minusta ne maistuivat todella hyviltä! Jotain erilaista kuin yleensä:)

Tässä ohje:

4 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl psylliumkuorijauhetta
1/2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
6 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl sulatettua margariinia

Voiteluun: kananmunaa tai maitoa
Pinnalle: kaurahiutaleita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita psylliumkuorijauhe joukkoon ja anna turvota 10 minuuttia. Sekoita joukkoon puuhaarukalla suola, hunaja, kaurahiutaleet ja jauhoseos. Lisää viimeiseksi sulatettu margariini ja sekoita taikina tasaiseksi.
Nostele taikina kahdeksi keoksi leivinpaperin päälle pellille. Muotoile keot kahdeksi pyöreäksi leiväksi ja tee leipien keskelle reiät lastan avulla. Taputtele leivät vielä tasaisiksi jauhoitetuin käsin. Kohota leipiä 20 minuuttia. Voitele ne ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Ja hyvää tuli!!

2 kommenttia:

  1. Ompas sinulla herkullisen näköinen blogi ja noita kauraleipia haluan heti leipoa kun aikaa on. Näyttävät niin herkullisen näköiseltä!! <3 Täytyykin laittaa sinun blogisi seurantaan että tiedän milloin teet herkkuja! <3

    VastaaPoista
  2. Hei, Pörde!

    Mukavaa, että kommentoit blogiani ja kauraleipiä kannattaa ehdottomasti kokeilla, maistuvat varmasti:) Tervetuloa jatkossakin sivuilleni:D

    VastaaPoista