tiistai 3. joulukuuta 2013

Lakritsisilmät


Lakritsisilmät ovat muunnelma hillosilmistä, jotka ovat muuten aika jouluisia pikkuleipiä. Viime jouluna hillosilmät kuuluivat perheemme joulupöydän herkkukattaukseen, saa nähdä onko niitä tänäkin vuonna vai tuleeko paljon uusia ideoita tilalle ;) Lakritsisilmiä joulupöytään ei kuitenkaan tule, se on saletti! Näiden tummuuden vuoksi niitä tarjoiltiinkin Halloween-juhlissa. Ne olivat aika makeita, joten montaa ei ilman limsakulausta pysty kerralla syömään. Mutta suklaa ja lakritsi sopivat kyllä loistavasti yhteen. Tässä ohje:

250 g voita/margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
4 1/2 dl Semperin hienoa jauhoseosta/sunnuntain vaaleaa
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl psylliumia
1/2 tl ksantaania

Täytteeksi (laitetaan vasta paiston jälkeen):
Valkosuklaalevitettä
Lakritsikastiketta

1. Vatkaa rasva ja sokeri, lisää joukkoon kananmuna hyvin vatkaten.
2. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Tee taikinasta pieniä palloja leivinpaperoidulle pellille ja painele pallot hieman litteiksi (taikinan voi tarvittaessa antaa levätä jääkaapissa). Tee jokaiseen pikkuleipään kolo.
4. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
5. Laita jäähtyneiden leivosten koloihin valkosuklaalevitettä ja sen päälle lakritsijauhetta. Jos kolot ovat umpeutuneet paiston aikana, kaiva ne esiin veitsen ja lusikan avulla.

                                          Valkosuklaalevite koloissa valmiina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti