perjantai 6. joulukuuta 2013

Mokkapalat

                        OIKEIN HYVÄÄ JA RAUHALLISTA ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ 6.12!


Tänään juhlitaan Suomen itsenäisyyspäivää, mikä on todella arvokasta. Silloin on syytä kunnon herkutteluun ja muihin juhlallisuuksiin. Nämä mokkapalat eivät korista itsenäisyyspäivän herkkupöytäämme, vaan leivoin ne jo muutama viikko sitten pikkuveljeni luokan joulumyyjäisiin, jonne minulta pyydettiin jotain gluteenitonta. Samalla tämä oli ensimmäinen kerta elämässäni, kun mokkapaloja leivoin, uskokaa tai älkää. Mutta olen kyllä monet kerrat syönyt muiden tekemiä herkullisia mokkapaloja. Nonparelleja ei ollut, joten koristelu tapahtui hasselpähkinärouheella. Ohjeen otin Semperin pienestä vihkosesta Gluteeniton leivonta ja ruoanlaitto. Tässä se on:

Pohja:
2 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g sulatettua margariinia tai voita
1 1/2 dl maitoa
4 1/2 dl Semper Gluteenitonta tai Hienoa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus:
3 1/2 dl tomusokeria
50 g sulatettua margariinia tai voita
4 rkl kylmää, vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
Kookoshiutaleita tai nonparelleja tai hasselpähkinärouhetta

1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu rasva ja maito.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
4. Sekoita tomusokeri sulatettuun, lämpimään rasvaan ja lisää muut ainekset. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja ripottele pinnalle koristeluun valitsemaasi tuotetta.
5. Anna jäähtyä ja leikkaa levy neliöiksi.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä mokkapaloja olet leiponut! ♥

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Pörde! <3 Näihin meinasi jäädä koukkuun, mutta hyvä, että jäi myyjäisiin pikkuveljelle vietäväksi ;)

    VastaaPoista