keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Sormia, silmiä, muumioita....


Alright! Nyt tulee viimeinen halloween-päivitys ja sitten blogini siirtyy vihdoinkin jouluisempiin tunnelmiin! :D Hämähäkkimuffinssien, haamuleivosten ja lakritsisilmien lisäksi kattaukseen kuuluivat omar-karkeista tehdyt sormet,  banaanitoffeekarkeista väsätyt karkkisilmät sekä nakeista tehdyt muumiot. Muumionakit bongasin Decapitated, Herkkua kaikille aisteille -blogista. Juhlissa oli tarjolla myös Halloween-boolia vadelmamehusta ja sitruunalimskasta, jossa lillui jäädytetty käsi sekä suklaakaura-palloista muotoiltuja pökäleitä, kyllä, juuri niitä ;) Pöytäkoristeluun tein kärpäsiä rusinoista, joihin laitoin mantelilastut siiviksi. Valitettavasti kaikista näistä en ehtinyt ottaa kuvia, mutta laitan niiden ohjeet, joista kuvat ovat olemassa.

Omar-karkkisormet:
1. "Kuori" Omar-karkit ja laita ne mikronkestävään kulhoon. Lämmitä karkkeja mikrossa ensin vain hetken aikaa ja sitten hieman lisää. Karkkien on tarkoitus pehmetä vain sen verran, että niitä voi muotoilla.
2. Muotoile kahdesta karkista yksi sormi. Pyörittele niistä pitkuloita ja muotoile sormen muotoisiksi. Hammastikulla saa tehty poimuja sormen nivelen kohtaan, jolloin niistä tulee aidomman näköisiä.
3. Laita mantelilastu kynneksi. Itse "liimasin" ne kiinni sulatetulla suklaalla, mikä toimi ihan ok, mutta olisi parempi, jos suklaa olisi ollut valkosuklaata.
4. Laita sormen "katkaistuun" päähän nestemäistä punaista elintarvikeväriä.
5. Ja syödessä ole tarkka, mitä sormea puraiset! ;)

Karkkisilmät:
1. Osta valkoisia lumipallokarkkeja esim. irtokarkkilaarista. (Minun piti tyytyä banaanin värisiin, koska valkoiset olivat loppuneet).
2. Sulata hieman (noin 30 g) tummaa-tai maitosuklaata ja kasta karkista pieni osa sulaan suklaaseen. Laita suklaan päälle heti pallonomparelli.
3. Anna suklaan kovettua.

                                          Muumionakit

Muumionakit (nämä eivät olleet gluteenittomia):
1. Leikkaa lehtitaikinasta ohuita suikaleita ja kiepauta suikaleet nakkien ympärille.
2. Paista muumioita 225 asteessa noin 5-10 minuuttia, kullanruskeiksi. Anna niiden jäähtyä hyvin.
3. Tee majoneesilla silmät muumioille.

Uskon, että noita muumiota voi tehdä onnistuneesti gluteenittomina, pitääpä jossain vaiheessa kokeilla. Menee varmaan ensi vuoden puolelle se kokeilu. Mutta tässä siis tämän vuoden Halloween-saldo!

                                          Pikkulyhdyt on tehty appelsiineista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti