lauantai 5. toukokuuta 2012
Valkosuklaa-aprikoosineliöt
Sisälsipä leivos mitä tahansa suklaata, on se aina hyvää! Ennen leipomisen aloittamista olin tottunut napostelemaan oikeastaan vain tumma-tai maitosuklaata, mutta nyt olen saanut tutustua valkosuklaan pehmeään, jopa kermaiseen makuun, johon olen jäänyt koukkuun. Se tuo leivoksiin lempeää makua ja etenkin leivontaan tarkoitetut valkosuklaat ovat TODELLA makoisia!! Siksipä näistä aprikoosineliöistä tuli yksiä parhaimpia leivonnaisia mielestäni ja yritän tehdä niitä pian uudelleen:) Tälläkin hetkellä keittiön kaapissa odottaa avattu aprikoosipussi, jolle pitäisi keksiä käyttöä....vain valkosuklaa puuttuu..Näiden ohje on kirjasta Maittavat suklaaherkut.
125 g voita
175 g valkoista suklaata pilkottuna
4 munaa
125 g hienoasokeria
200 g jauhoja siivilöitynä (käytin gluteenitonta hienoa jauhoseosta)
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g kuivattuja ja pilkottuja aprikooseja
1. Voitele kevyesti neliönmuotoinen uunivuoka (20 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
2. Sulata voi ja suklaa kuumuutta kestävässä kulhossa, joka on poreilevan vesikattilan yllä. Hämmennä jatkuvasti puulusikalla, kunnes seos on juoksevaa ja kiiltävää. Anna hieman jäähtyä.
3. Vatkaa munia ja hienoasokeria voin ja suklaan joukkoon, kunnes ne ovat hyvin sekoittuneet.
4. Sekoita mukaan jauhot, leivinjauhe, suola ja pilkotut kuivat aprikoosit. Sekoita kaikki ainekset hyvin.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa n. 25-30 minuuttia.
6. Kakun keskusta saattaa jäädä pehmeäksi, mutta se kiinteytyy jäähtyessään. Anna jäähtyä vuoassa.
7. Ota täysin jäähtynyt kakku vuoasta ja leikkaa tarjoilua varten neliöiksi.
Kakun keskusta tosiaan jäi pehmeäksi enkä ehkä malttanut odottaa kunnolla sen jäähtymistä, joten kakun keskustasta ei saanut leikattua neliöitä. Sen sijaan siitä tuli muutama lörtsö pala, mutta ne osoittautuivat hyviksi, kuten alemmasta kuvasta näkyy. Aprikoosinpaloja sulaneessa valkosuklaassa leivosmurujen joukossa....mmmm:D
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vau, varmasti herkkua:)
VastaaPoista