sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Karjalanpiirakat


Oli aivan taivaallista löytää Gluteenitonta leivontaa -blogista gluteenittomien karjalanpiirakoiden ohje, sillä kaupan pakastepiiraat eivät ole tehneet minuun oikein vaikutusta. Tein näitä jo muutama kuukausi sitten ja nyt pakastimessa on enää yksi jäljellä, joten pitää siis tehdä pian uusi satsi:) Se ei haittaa ollenkaan, sillä näiden tekeminen onnistuikin yllättävän helposti ja sitten pakastimesta niitä riittää taas hetkeksi. Tässä ohje:

Riisipuuron keitto: (tee 2-kertainen määrä)
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
n. 1/2 tl suolaa

Tässä vaiheessa kiitän äitiäni, joka ystävällisesti keitti minulle riisipuuron valmiiksi:)

Taikina:
4 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
gluteenittomia tummia jyttejauhoja

1. Keitä riisipuuro valmiiksi (,vaikka jo edellisenä päivänä).
2. Sekoita suola hyvin veteen ja lisää jyttejauhoja vähitellen hyvin sekoittaen vispilällä. Kun taikina alkaa olla paksuhkoa, niin ota joko puuhaarukka tai tukeva muovilasta ja lisää jauhoja vielä hyvin sekoittaen niin, että taikinasta tulee kiinteä, mutta pehmeä.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele tanko, josta leikkaat 20 kpl yhtä suuria paloja. (Molemmista tangoista yht. 40 palaa).
4. Taputtele leivinalustalla jyttejauhoissa palat pieniksi palloiksi ja ajele ne piirakkapulikalla tai kaulimella ohuiksi, soikeiksi levyiksi.
5. Levitä riisipuuroa reilu ruokalusikallinen levyjen keskellä ja levitä se hyvin siihen. Rypytä levyn reunat puuron päälle peukalo/etusormi -otteella ja laita piirakat leivinpaperin päälle pellille.
6. Paista 250 asteisessa uunissa, kunnes piirakat ovat saaneet kullanruskean värin alta ja päältä.
7. Voitele piirakat voi/vesiseoksella, jossa on hieman suolaa. Jos käytät voimakassuolaista voita, niin silloin suolaa ei kannata lisätä.
8. Laita piirakat limittäin jäähtymään, jos aiot pakastaa niistä osan.

Karjalanpiirakat ennen uuniin laittoa.


Nam, herkkua!!:)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti