keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Mansikkajuustokakku

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan eli

RAKKAUDENTÄYTTEISTÄ ÄITIENPÄIVÄÄ ÄIDEILLE!!<3


Äitini on minulle TODELLA tärkeä enkä voisi ajatellakaan elämääni ilman häntä. Uskon, että monista äideistä ajatellaan samalla tavoin, sillä äidit tekevät huomaamattamme asioita, jotka saavat ympärillä olevat ihmiset onnellisiksi ja opastavat lapsiaan elämää varten. On hyvä, että äideille on omistettu oma juhlapäivä, vaikka oma äitini sanoikin, että äitienpäivä on joka päivä. Uskon <3 Päätin leipoa äidilleni mansikkajuustokakun suureksi juhlapäiväksi ja siitä tulikin oikein maittava. Alan jäädä koukkuun juustokakkuihin, sillä minussa on muutenkin juustohiiren vikaa;) Ohje on Pörden elämää -blogista, jossa on paljon muitakin hyviä gluteenittomia reseptejä. Kannattaa vierailla sielläkin:D Tässä ohje mansikkaiseen juustokakkuun:

150 g gluteenittomia digestivekeksejä
1/2 dl margariinia

5 kpl liivatelehtiä
1/2 dl sitruunamehua
1 prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl mansikkasosetta
Päälle:
3 dl mansikkasosetta
3 rkl kiehuvaa vettä
3 liivatelehteä
tuoreita mansikoita

1. Laita rengasvuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Murskaa digestivekeksit ja sekoita ne yhdessä margariinin kanssa tasaiseksi massaksi. Taputtele massa käsin tasaiseksi vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, maitorahka, mansikkasose, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita seos tasaiseksi.
3. Kuumenna sitruunamehu ja lisää hyvin puristellut liivatelehdet joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää kuuma liivateseos hyvin vatkaten seoksen joukkoon ja kaada keksimurumassan päälle. Pyörittele vuokaa, niin massa levittäytyy tasaiseksi ja anna sen hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli tai vähintään 4-5 tuntia.
4. Kun kakku on hyytynyt hyvin, liuota liivatelehdet kylmässä vedessä 10 minuuttia ja puristele liika vesi pois. Lisää liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita hyvin.
5. Sekoita kuuma liivateseos mansikkasoseen joukkoon hyvin vatkaten ja kaada seos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä vielä jääkaapissa n. 2-3 tuntia ja halutessasi koristele kakku tuoreilla mansikoilla.




                                          Mansikka hyökkää kameraan....:D


2 kommenttia:

  1. Hauska tuo viimeisen kuvan kommentti!;-) Rupesi tekemään mieli juustokakkua. Tein kerran mustikkajuustokakkua ja se värjäytyi aikalailla liilaksi! No, maku oli ainakin hyvä!;-)

    VastaaPoista
  2. Kiva, kun kävit vierailulla blogissani, Susie:D Juustokakut ovat parhaita!!:D

    VastaaPoista