lauantai 8. syyskuuta 2012

Kotitekoista mysliä


Aloitin tänään aamuni leipomalla gluteenitonta kotitekoista mysliä. Siitä on tullut jo oikeaa herkkua minulle, jota pitäisi olla aina saatavilla! Niin hyvää se on! Myslin teossa voi myös itse kätevästi vaikuttaa niiden terveellisyyteen lisäämällä tai vähentämällä esim. kanelin ja sokerin määriä. Mysli on myös erittäin monikäyttöistä ja siitä voi tehdä vaikka myslipatukoita, jos ei murusta uunista tullutta levyä. Ja jogurtti+lämmin mysli=täydellinen aamupala! Alunperin otin reseptin näihin joltain netin keskustelupalstalta, mutta tekemisen lomassa ohje on muokkautunut ja täydentynyt omilla ideoillani varsin kiitettävästi. Laitetaan ohjetta kehiin:

1. MYSLI
70 g voita tai margariinia
3 dl kaurahiutaleita (puhtaita gluteenittomia, itse käytän Semperin)
2 1/2 dl gluteenittomia muroja (tai valmismysliä)
1/4 dl ruokokidesokeria
1 tl kanelia
7 kpl paloiteltuja kuivattuja aprikooseja
1/2 dl rusinoita
2 rkl vaaleaa siirappia
1 tl leivinjauhetta

1. Sulata rasva kattilassa. Sekoita kaurahiutaleet, murot/myslit, ruokokidesokeri, kaneli, aprikoosit, rusinat, vaalea siirappi ja sulatettu voi keskenään. Lisää joukkoon leivinjauhe ja sekoita hyvin. Levitä seos leivinpaperille (n. 20x20 cm) ja paista 180 asteessa n. 18-25 minuuttia. Vahdi uunia, etteivät myslin reunat pala! Otettuasi myslin pois uunista, anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi tai murusta.

2. MYSLI
65 g voita tai margariinia
2 dl kaurahiutaleita (puhtaita gluteenittomia)
4 dl vaaleita riisimuroja
1/4 dl ruokokidesokeria
1 1/2 tl kanelia
1/2 dl rusinoita
1/2 dl paloiteltuja hasselpähkinöitä
1 kuorittu, paloiteltu banaani
2 rkl vaaleaa siirappia
1 tl leivinjauhetta

Valmista muuten samalla tavalla kuin 1. myslikin, mutta lisää joukkoon pähkinät ja sekoita banaani joukkoon niin, että se muusaantuu. Huomioi se, etteivät nämä säily banaanin vuoksi yhtä kauan kuin 1.mysli. Myslit säilyvät n. 3-10 päivää.

                                 1.MYSLIn valmistusta

                                2. MYSLI menossa uuniin

                                2. MYSLI valmiina

Ensimmäinen kuva on valmiista 1. MYSLIstä!!:D

2 kommenttia:

  1. Tosi mukavia ohjeita. Kiitos.
    Ei kait haittaa kun lisäsin blogisi tuonne facebookin keliakiaryhmään tiedoksi.

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Kiitos kommentista! Mukava lukea positiivista palautetta ja ei todellakaan haittaa, että lisäsit blogini facebookin keliaryhmään:D Se on tosi kiva juttu!!:D

    VastaaPoista