lauantai 22. syyskuuta 2012
Amerikkalainen omenapiirakka
Näin syksyisin ne, joilla on kotipihallaan omia omenapuita, voivat hyödyntää niiden satoa leivonnassa. Toki piirakan voi tehdä kaupan ompuistakin:D Omenapiirakassa yhdistyvät makeus ja raikkaus, jotka saavat ainakin minun kieleni sulamaan. Täytyy kyllä vielä tänä syksynä hyödyntää kotipihasta poimittavat omenat ja tehdä vaikkapa omenamuffinsseja:D Nam! Ja yritän suostutella äitiä tekemään omenahyvettä, sillä hänen tekemänsä on maailman parasta!! Se on kyllä niin hyvää!<3
Tämän tekemäni omenapiirakan ohje on Maku.fi:stä, mutta muokkasin sitä hieman lisäämällä joukkoon vähän hasselpähkinöitä ja mantelijauhetta ja jätin pois muskottipähkinät, koska niitä ei kaapista löytynyt. Lopputulos oli mielestäni onnistunut maultaan, mutta esteettisyydessä olisi kyllä paljon parantamisen varaa....;)
Taikina:
6 dl jauhoja (jotain gluteenitonta jauhoseosta, käytin Semperin)
200 g voita kuutioituna
1 dl vettä
Täyte:
7-8 pientä omenaa tai 4-5 isoa
1 dl sokeria
1 g kanelia
3/4 dl murustettua hasselpähkinää
(1/2 dl mantelijauhetta)
Voiteluun:
1 muna
Tarjoiluun:
10 dl vaniljajäätelöä
1. Mittaa omenapiirakan jauhot ja voi kulhoon. Nypi seos murusiksi. Lisää vettä vähitellen, kunnes taikinasta muotoutuu pallo.
2. Vaivaa taikinaa hetken aikaa, jauhota se kevyesti, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
3. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat kulhoon ohuiksi viipaleiksi. Lisää joukkoon sokeri, kaneli, hasselpähkinät, mantelijauhe ja sekoita.
4. Jaa taikina kahteen osaan, toinen osa voi olla hiukan suurempi. Kauli pienempi osa piirakkavuoan pohjaa hiukan suuremmaksi levyksi ja nosta se vuokaan.
5. Kaada täyte pohjalle ja tasoita.
6. Kauli loput taikinasta levyksi ja nosta omenoiden päälle. Purista taikinan reunat tiiviisti yhteen, käännä sisäänpäin ja rypytä haarukalla tai sormin.
7. Pistele taikinan pintaan haarukalla muutama reikä. Voitele piirakka munalla.
8. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
Piirakka menossa uuniin.
Ja valmista omenapiirakkaa jo vähän syötynä:D
Ja tarjoilu tietenkin jätskin kanssa!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Todella herkullisen näköistä!! :P :) Tota täytyy joskus tehdä! <3
VastaaPoistaKiitosta!! :D Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos omput maistuu! <3
VastaaPoistaOmput maistuu liiankin hyviltä! :D Syön lähes päivittäin ja kauraomena paistosta olen tehnyt monta viikkoa putkeen... ;-)
VastaaPoista