maanantai 9. heinäkuuta 2012

Domino-keksit


Katsoin yhtenä iltana perheeni kanssa Blues Brothers -elokuvan mukavasti kotisohvalta ja onnistuneen elokuvaillan takaamiseksi täytyy tietenkin olla jotain herkkunaposteltavaa:D Nämä dominot eivät täytä sotkemattomuuden vaatimusta, sillä hieman sulaessaan suklaakuorrute tarttuu sormiin, mutta se ei näiden syöntiä estänyt. Edes sohvalta käsin!;) Nappasin ohjeen Kinuskissalta, mutta tein siitä gluteenittoman version ja jätin alkuperäisen koristelu/kuorrute osan pois ja sulatin keksien päälle koristeeksi vain tummaa leivontasuklaata ja laitoin jokaisen päälle vielä pienen hopeisen nomparellikuulan. Ja dominoilta maistuivat! Tässä ohje:

Pikkuleipätaikina:
125 g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl Gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
3 1/2 rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 3/4 dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
sulatettua tummaa leivontasuklaata
hopeisia nomparellikuulia (n. 30 kpl)

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos muutamassa erässä taikinaan. Kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa ainakin tunnin.
3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla kuvioita.
4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 5-8 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä.
5. Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna sen jäähtyä.
6. Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.
7. Levitä täytettä keksin päälle n. keksinpaksuinen kerros. Laita päälle toinen pikkuleipä ja purista varovasti yhteen.
8. Sulata suklaa, levitä tasaisesti keksien päälle ja lisää nomparellit. Säilytä jääkaapissa!





Nam! Pitää tehdä pian uudestaan, koska ne olivat niin maukkaita!!:D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti