lauantai 9. kesäkuuta 2012

Tumma-ja valkosuklaakakku


Muutama viikko sitten perheeni juhli synttäreitä, kun pikkusisko täytti 10 vuotta ja ihana koiramme 7 vuotta. Aika kuluu....vastahan bordercolliemme oli pentu:) No näitä tapahtumia tietysti juhlittiin mitä herkullisimpien leivonnaisten kera, joista tämä kakku oli yksi niistä. Tämä on taas gluteeniton, kuten kaikki muutkin blogini leivokset, joissa ei erikseen mainita niiden gluteenittomuutta, joten pääsin itsekin maistelemaan leipomustani. Maista sinäkin, tässä on ohje (otettu kirjasta Maittavat suklaaherkut):

4 munaa
100 g hienoasokeria
100 g jauhoja
Tumma suklaakreemi:
3 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata pieninä paloina
Valkosuklaakuorrute: (kannattaa tehdä kaksinkertaisena)
75 g valkosuklaata
15 g voita
1 rkl maitoa
50 g tomusokeria
päälle suklaalastuja tai-raastetta

1. Voitele irtopohjainen vuoka (halkaisija 20 cm) kevyesti ja peitä pohja leivinpaperilla. Vaahdota munia ja sokeria sähkövatkaimella n. 10 minuuttia tai niin kauan, kunnes nokareellinen vaahtoa pysyy hetkisen nostettaessa pinnalla.
2. Siivilöi jauhot ja hämmennä varovasti metallilusikalla tai-lastalla vaahdon sekaan. Siirrä taikina vuokaan ja paista 180 asteessa 35-40 minuuttia tai, kunnes kakku antaa painettaessa hieman myöten. Anna sen jäähtyä 5 minuuttia, ota vuoasta ja siirrä kakkuritilälle. Anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa kahteen kerrokseen.
3.Suklaakreemi: Laita kerma kasariin ja kiehauta koko ajan hämmentäen. Lisää suklaa ja sekoita hyvin, kunnes se sulaa täysin. Nosta kasari liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa välillä puulusikalla, kunnes seos sakenee.
4. Sivele suklaakreemi toiselle kakkupohjalle ja aseta toinen ensimmäisen päälle.
5. Kuorrute: Sulata valkosuklaa ja voi kattilassa ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon maito ja tomusokeri. Vatkaa seosta käsin tai sähkövatkaimella niin kauan, että se on jäähtynyt. Levitä kuorrute kakun päälle ja sivuille. Koristele suklaalastuilla tai-raasteella ja anna kovettua.


                                Kakkupohja valmiina!


                               Ja siinä vielä nopeimmille palat jäljellä!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti