maanantai 4. kesäkuuta 2012

Dobostorttu


No nyt on juhlallista herkkua tiedossa!:D Löysin mielenkiintoisen ohjeen Maittavat suklaaherkut -kirjasta enkä voinut olla kokeilematta sitä. Tämän leipominen ei sujunut ihan ongelmitta, sillä päällä oleva vedestä ja sokerista tehty siirappi paloi hiukan pohjaan, kun en tajunnut ottaa sitä aikaisemmin pois liedeltä, mutta onneksi loppu hyvin kaikki hyvin. Suklaatäyte kakun sisällä oli USKOMATTOMAN hyvää, vaikka itse sanonkin;) Vielä yksi asia, mikä tuotti päänvaivaa ennen kuin ensimmäinenkään maistiainen oli ehtinyt suuhun, oli kakun päällä olevan siirapin kovuus. Kuten kuvasta näette, minun piti tehdä valmiit viipalemallit, mutta ne kannattaa EHDOTTOMASTI tehdä ENNEN KUIN siirappi on kovettunut, nimimerkillä: taas liian myöhässä;) Mutta tosiaan, leipomistanne helpottaakseni, tässä on ohje:

3 munaa
100 g hienoasokeria
5 tippaa vaniljauutetta
100 g jauhoja
Täyte:
175 g tummaa suklaata
175 g voita
2 rkl maitoa
350 g tomusokeria
Karamellikastike:
100 g sokeria
4 rkl vettä

1. Piirrä leivinpaperille 3 ympyrää (aika isoja saavat olla tai sitten voit piirtää 4 pienempää, kuten alkuperäisessä ohjeessa oli, mutta itse tein 3, koska halusin isomman kakun). Aseta ne uunipellille.
2. Vatkaa munia ja sokeria sähkövatkaimella n. 10 minuuttia tai, kunnes nokarellinen vaahtoa pysyy nostettaessa pinnalla. Hämmennä varoen sekaan vaniljauutetta. Siivilöi jauhot ja hämmennä sekaan metallilusikalla tai-lastalla.
3. Jaa taikina leivinpaperiympyröille (oli niitä sitten 3 tai 4) ja levitä se ympyröiden reunoihin asti. Paista 200 asteessa 5-8 minuuttia tai, kunnes pohjien pinta on kullankeltainen. Anna jäähtyä ritilöillä.
4. Täyte: Sulata suklaa ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa voi, maito ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon suklaa.
5. Karamellikastike: Laita sokeri ja vesi paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä varovasti koko ajan hämmentäen, kunnes sokeri liukenee. Jatka keittämistä, kunnes siirappi on kullankeltaista, nosta liedeltä ja kaada yhden kakkupohjan päälle. Levitä reunoihin asti ja anna jäähtyä hieman. Merkitse kevyesti voidellulla veitsellä kakkupalojen leikkauskohdat.
6. Irrota leivinpaperi ja siisti reunat. Kokoa kerrokset päällekkäin levittäen väliin täytettä. Aseta karamellikastikkeella peitetty kerros päällimmäiseksi. Siirra tarjoiluastialle ja levitä täytettä kakun sivuille. (Pursota pintaan koristeruusukkeita).




Ja tosiaan, minä tein nämä gluteenittomista jauhoista, mutta voit käyttää myös vehnäjauhoja, jos keliaakikkoa ei ole tulossa käymään!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti