tiistai 24. tammikuuta 2012

Mehevät kaura-porkkanarieskat


Rieskat ovat yleensä todella helppoja ja nopeita tehdä, ne eivät välttämättä vaadi jauhoja eikä niitä tarvitse kohottaa tai pitää puolta tuntia uunissa. Ja, kun laittaa joukkoon esim. porkkanaa, saa niistä todella meheviä. Nämä rieskat saavat veden herahtamaan kielelle viimeistään ensimmäisen haukun jälkeen ja jäävät mitä todennäköisemmin Tee näitä useammin -reseptien joukkoon:) En valitettavasti muista, mistä sain ohjeen, mutta tässä se kuitenkin on:

2,5 dl porkkanaraastetta (voi mielestäni laittaa 3 dl, niin tulee vieläkin mehevämpiä)
3 1/4 dl kaurahiutaleita
2 rkl öljyä/voita sulatettuna
suolaa
2 munaa
1/2 tl ksantaania
1 rkl gluteenittomia jauhoja

Sekoita kaikki aineet keskenään. Taputtele taikinasta perunajauhoitetuin käsin leivinpaperin päälle uunipellille n. 1/2 cm paksuisia rieskoja. Kypsennä 10-15 minuuttia 250 asteisessa uunissa.


Ja, vaikka ne kuvissa näyttävät kuivilta, takaan mehevyyden!!:)


2 kommenttia:

  1. Näyttävät kyllä hyviltä ja mikä olisi sen parempaa kuin vastaleivottu ja lämmin leipä!:-)

    VastaaPoista
  2. Vihdoin löytyi tarpeeksi helppo gluteeniton rieskaresepti, joka ei vaadi mitään porkkanoiden ja/tai perunoiden keittelyä ja soseuttamista ensin! Kiitos!

    VastaaPoista