maanantai 23. tammikuuta 2012

Köyhät Ritarit


Viime joululoman viimeisenä lomapäivänä tein kauan mielessäni olleita köyhiä ritareita. En muista, koska olisin niitä viimeksi syönyt, mutta se oli aikaa ennen keliakiaa, joten gluteenittomat köyhät ritarit olivat minulle uusi kokemus ja täytyy sanoa, että olen mielelläni sen kokemuksen rikkaampi;) Löysin näiden ohjeen eräästä Keliakia-lehdestä ja maku oli suussasulavan pehmeä ja kermavaahto ja mansikkahillo olivat paitsi tuomassa herkkuihin lisää kaloreita, myös kruunaamassa kokonaisuuden!

Tässä on ohje, jotta kaikki pääsevät herkuttelemaan:) Ja tämänhän voi tehdä ei gluteenittomasti käyttämällä esim. ranskanleipää tai ihan tavallista paahtoleipää. Gluteenittomiin ritareihin sopivat parhaiten Toasty Puhdas Kaura (,jota minä käytin) tai Toasty Vaalea.

2 viipaletta leipää
3 dl maitoa
1 kananmuna
2 kananmunan keltuaista
voita/margariinia
jauhettua kardemummaa
(laitoin itse vielä 1 tl vaniljasokeria)

Vatkaa maito, kananmuna ja keltuaiset. Lisää halutessasi hieman jauhettua kardemummaa. Kasta leipäviipaleet maitomunaseoksessa ja paista molemminpuolin pannulla, kunnes ne ovat saaneet kauniisti väriä. Tarjoile mielellään heti, sillä ne ovat ehdottomasti parhaimpia lämpiminä!!


Nyt nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti