lauantai 28. tammikuuta 2012

Monen juuston munakastike


Tämä kastike sai alkunsa siitä, kun jääkaappi oli täynnä erilaisia juustoja, joista piti kehitellä jotakin ennen kuin ne olisivat käyttökelvottomia. Niinpä minä kokeilunhaluisena (ja nälkäisenä) päätin yrittää, jos niistä syntyisi jotain syömisen arvoista. Ja kyllähän niistä syntyi!! Tämä oli erittäin täyteläistä ja sopi erinomaisesti perunoiden kanssa syötäväksi. Nyt jaan ohjeen kanssanne, jotta pääsette itsekin sitä testailemaan:)

5 munaa
80 g Auran sinihomejuustoa
50 g valkosipulituorejuustoa
n. 1 dl kevyttä ruokakermaa
1 rkl sulatejuustoa

Riko kolme munaa kuppiin ja sekoita niitä haarukalla ja kaada lämpimälle paistinpannulle. Sekoita hetken ja riko kaksi munaa kuppiin ja sekoita niitäkin haarukalla ennen kuin kaadat ne paistinpannulle.
          Sekoittele pari minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää 1/2 dl ruokakermaa joukkoon. Sekoita ja lisää juustot, jotka on murustettu etukäteen. Sekoita ja lisää loppu ruokakerma ja ruokalusikallinen (tai hieman enemmän maun mukaan) sulatejuustoa. Sekoittele seosta, kunnes se on sopivan kiinteää, mutta kuitenkin kastikkeeksi sopivaa.

Vinkki: Tätä voi myös laittaa täytteeksi leivän päälle! Nam:)


Varoitus: Tämä oli tuhtia tavaraa!!;)

2 kommenttia:

  1. Haluan ehdottomasti kokeilla joskus tätä reseptiä! On hauska, että kehittelet omiakin reseptejä.:-)

    VastaaPoista
  2. Mukava, että innostut kokeilemaan!! Se oli kyllä tosi maukasta ja sopii tosiaan myös vaikkapa leivän päälle tai väliin täytteeksi. Siinäkin vain mielikuvitus on rajana, kuten leipomisessa yleensäkin:)

    VastaaPoista