lauantai 5. heinäkuuta 2014

Feta-pinaattipiirakka


Järjestin sukulaisille tupaantuliaiset viikko sitten ja sinne loihdin suolaisia ja makeita herkkuja heidän ilokseen. Tarjolla oli feta-pinaattipiirakkaa, karjalanpiirakoita munavoilla, raikasta salaattia, toscapaloja, marianne-juustokakkua, siskon tekemiä mokkapaloja sekä kaupasta ostettuja keksejä. Feta-pinaattipiirakan ohjeen otin blogista nimeltä: From kitchen, with love ja piirakka nousi yhdeksi illan suosikeista. En ole juurikaan suolaisia piirakoita ennen tehnyt ja tämä teki ehdottomasti syvän vaikutuksen minuun, minkä vuoksi palan halusta kokeilla uusia suolaisten piirakoiden reseptejä. Tässä Teille ohje, jonka muutin gluteenittomaksi:

Pohja:
200 g Philadelphia-juustoa
200 g voita
4 dl jauhoja (käytin Semperin Fin Mix - hienoa jauhoseosta)

Täyte:
650 g pakastepinaattia sulatettuna
200-240 g fetaa
4 dl ruokakermaa
2 dl creme fraichea
3 kananmunaa
mustapippuria maun mukaan

Päälle:
kirsikkatomaatteja
mozarellaraastetta

1. Nypi pohjan ainekset yhteen ja laita taikina palloksi jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
2. Kauli taikina leivinpaperille ja siirrä se uunipellille. (Itse tein niin, että laitoin taikinapallon leivinpaperille ja painelin sitä vedessä kostutetulla lusikalla tasaiseksi).
3. Täyte: Sulata pakastepinaatti, valuta vesi pois siitä ja levitä pohjan päälle. Paloittele feta kuutioiksi ja levitä se pinaatin sekaan. Sekoita ruokakerma, creme fraiche ja kananmunat kulhossa ja lisää mustapippuria maun mukaan. Kaada seos fetan ja pinaatin päälle.
4. Tiputtele päälle halkaistuja kirsikkatomaatteja ja noin 1 dl mozzarella-raastetta.
5. Paista uunissa 175-200 asteessa 45-50 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

                                                    Piirakan pohja.

                                                    Pinaatit ja fetat pohjan päällä.

                                                    Piirakka valmis uuniin.

                                                    Tupareiden suolaiset tarjottavat.

Juhlat olivat todella onnistuneet ja vieraat viihtyivät hyvin. He arvostivat sitä, että olin itse tehnyt tarjoiltavat. Onneksi siskoni oli apunani ja yhdessä häärimme keittiössä lauantai-illasta yöhön asti ja samalla vaihdoimme kuulumisia, koska asumme nyt niin kaukana toisistamme. Nämä olivat myös ensimmäiset ns. virallisemmat juhlat, jotka olen järjestänyt ja mielestäni selvisin kunnialla vieraiden huolehtimisesta. Ei tullut turhaa stressiä :) Ja rennolla meiningillä mentiin kaikinpuolin!! :D

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Mä rakastan Fetapinaattipiirakkaa! ♥ Ompas upeat tarjottavat sinulla ollut! ♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pörde! <3 Piirakka sai kehuja vierailta ja olen tehnyt sitä uudemman kerran, tosin muutin ainemääriä niin, että piirakasta tuli hieman kiinteämpää. Tykkään järjestää juhlia, kun saa suunnitella ja toteuttaa useita tarjoiltavia ja koristeluja :)

    VastaaPoista