torstai 19. kesäkuuta 2014

Kinuskijuustokakku


Alkaa olla Juhannuksen vietto käsillä ja lomatunnelma kohoaa. Ihanaa lähteä vähän reissuun, kun menen rakkaideni luokse Vaasaan viettämään rentoa juhannusta. Paljon herkkuja, suolaista ja makeaa, sekä hyvää tunnelmaa ja musiikkia. Siitä on mun juhannus tänä vuonna tehty :D Jos mietit vielä jälkiruokapöytään jotain herkullista tarjottavaa, voin lämpimästi suositella tätä kinuskijuustokakkua. Ohjeen bongasin Tarun taikakakut -blogista ja tämä on kyllä todellinen taikakakku. Raikas, mutta samalla makea. Ja mikä parhainta mun kohdalla, juustokakut kun ovat paheeni, oli ihanaa maistella kinuskista versiota. Tässä ohje, jotta Sinäkin pääset maistelemaan:

Pohja:
120 g kaurakeksejä (tai muita keksejä)
60 g voita
(1 rkl maitoa pehmentämään)

Täyte:
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
2 dl kinuskikastiketta
5 liivatelehteä
1/2 dl vettä

Kiille:
2 dl kinuskikastiketta
2 liivatelehteä
4 rkl vettä

1. Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin niin kauaksi, kun teet täytettä.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
3. Vatkaa kerma ja lisää vaahtoon tuorejuusto ja kinuskikastike.
4. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet ja kaada ne ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen.
5. Kaada täyte vuokaan ja anna olla jääkaapissa ainakin tunti ennen kiilteen lisäämistä.
6. Laita liivatelehdet likoamaan kiillettä varten. Kiehauta vesi ja liota liivatelehdet siihen. Lisää se ohuena nauhana kinuskikastikkeeseen. Sekoita kastiketta niin kauan, että vedestä päälle tullut vaaleampi osa sekoittuu pois.
7. Kaada kastike varovasti täytteen päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.
8. Koristele oman luovuutesi mukaan :)

                                                    Kakku menossa hyytymään jääkaappiin.


Hyvää juhannusta kaikille! Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti