perjantai 11. lokakuuta 2013

Kaura-banaani-kookospallerot


Rakastan yli kaiken suklaa-kaurapalloja, joista tein ensimmäisen postauksen blogiini, kun bloggailun aloitin. Ne vaan ovat niin taivaallisia!! Valehtelematta himoitsen suklaa-kaurapalloja viikottain, joskus päivittäin, mutta ne eivät todellakaan ole sieltä terveellisimmästä päästä. Olin yhdellä luennolla yliopistolla muutama päivä sitten ja luennon aikana monet opiskelijat haukkaavat jotain välipalaa, etteivät verensokerit käänny laskuun ja yhtäkkiä salissa rupesi tuoksumaan banaani. Silloin minulla välähti! Tajusin, että voin tehdä suklaa-kaurapalloista terveellisemmän version korvaamalla voin banaanilla! :D Vaihdoin tomusokerin hasselpähkinä-ja mantelirouheeseen. Kaurahiutaleethan ovat mitä terveellisimpiä eikä muutama teelusikallinen kaakaojauhetta mitään katastrofia aiheuta ;) Ja ennenkuin laitan reseptin näihin herkkuihin, haluan mainita, ettei luento yliopistolla ollut yhtään tylsä, vain jotkin kohdat siitä :D

2 banaania
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl mantelirouhetta
1 1/2 dl hasselpähkinärouhetta
3 tl kaakaojauhetta
halutessa rouhittua suklaata mukaan (ja minä halusin) ;)
kookoshiutaleita

1. Soseuta banaanit kulhossa haarukalla ja lisää joukkoon kaurahiutaleet. Sekoita.
2. Lisää seokseen manteli-ja hasselpähkinärouhe, kaakaojauhe ja rouhitut suklaat. Sekoita seos hyvin!
3. Voit laittaa kulhon hetkeksi jääkaappiin tai ruveta suoraan pyörittelemään seoksesta sen kokoisia palloja kuin haluat.
4. Pyöritä pallot kookoshiutaleissa.
5. Laita pallot jääkaappiin. Maku on parhaimmillaan kahtena seuraavana päivänä!

Tein ohjeen gluteenittomilla kaurahiutaleilla. Pallojen joukkoon voi myös lisätä, mitä mieleen tulee! On hauskaa tehdä erilaisia kokeiluja, suosittelen sitä kaikille! Mikä sen kotoisampaa näin syksyllä kuin pieni hetki keittiössä herkkujen äärellä? Lämpöistä viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä toi resepti, pitääpä joskus kokeilla!! Terveisin toinen kookospallojen fani! :)
    - Sini

    VastaaPoista
  2. No kokeile ihmeessä! :D Nää on niin must-juttu mun elämässä ;) Niitä on todella helppo ja kiva tehdä!

    VastaaPoista