tiistai 1. lokakuuta 2013

Charlotte Russe kakku


Tämän herkun leipomisesta onkin jo hieman aikaa, sillä tein tämän Venetsialaisia varten, joita juhlimme elokuun lopussa perheemme kanssa. Halusin jotain raikasta ja värikästä, koska muut tarjoiltavat olivat suklaavoittoisia. Tähän Charlotteen voi myös hyvin itse valita kääretortun täytteen sekä Charlotten sisältöön tulevat marjat, joten soveltamisen varaa löytyy :D Lisäksi, pärjäsin vain kuudella liivatelehdellä, vaikka ohjeeseen oli merkitty kahdeksan! :D Charlotte on todella kaunis tarjoiltava ja suhteellisen helppo valmistaa, joten ei muuta kuin kokeilemaan! Ohje on sivulta www.ruokala.net. Vaihdoin jauhot gluteenittomiksi.

Kääretorttu:                                           Kääretortun täyte:
4 munaa                                                 omavalintaista hilloa
1 dl sokeria
1 1/2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Charlotten täyte:
8 liivatelehteä (pärjäsin kuudella)
4 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl sulatettuja vadelmia tai muita pakastemarjoja
400 g maitorahkaa
1 dl marjamehua

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne hyvin sekoittaen siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa 7-10 minuuttia.
2. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä. Levitä hillo torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.
3. Valmista Charlotte Russen täyte. Laita liivatelehdet likoamaan noin 10 minuutiksi kylmään veteen. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita sulaneet marjat ja maitorahka keskenään. Kuumenna marjamehu ja sekoita liivatteet mehuun. Sekoita mehu rahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Yhdistä kermavaahto rahkaan hyvin sekoittaen.
4. Vuoraa pyöreä ja korkeareunainen, noin kolmen litran salaattikulho kelmulla. Leikkaa kääretortusta siivuja ja vuoraa vuoka siivuilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle.
5. Hyydytä Charlotte kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Kumoa kakku vuoasta tarjottimelle ennen tarjoilua.

                                Tässä hilloa vähän reilummin.... ;)

                                Kääretorttuviipaleet asetettu kulhoon.

                                Täyte sisällä ja palaset kohdillaan.

                                Hyvältä näyttää, makoisalta maistuu! :D

6 kommenttia:

  1. Terve Serkku! Mulla kans blogi, uskallauduin viimein kirjoittamaan, tervetuloa seuraamaan! Toi kakku on tajuttoman hyvä, itse olen kans joskus tehnyt, nam :)

    http://jenninellen.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogin kirjoittaminen on kyllä mukavaa puuhaa ja myös muiden blogien seuraaminen! :D Kauniisti kirjoitat tyttärestäsi!

      Poista
  2. Njam miä herkkua! ;) Munkin täytyy joku kerta tehdä tuota...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se oli kyllä raikasta herkkua, suosittelen tekemään! :D

      Poista
  3. Kouluaikoina tuli tätä joskus tehtyä keittiötunneilla jälkkäriksi, siellä käytetty ohje tosin taisi olla ilman rahkaa. Herkkua tämä on, mutta sen verran monivaiheista tehtävää, että ei ole tullut tehtyä sen jälkeen (ja yleensä minulla ei riitä jaksaminen odottaa täytteen hyytymistä ennen kuin pääsee maistelemaan :D )

    Blogini löytyy nykyään myös Facebookista ja linkitän sinne kaikki päivitykset. Tervetuloa tykkäämään: http://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tämän tekemiseen piti kyllä varata aikaa ja myös kärsivällisyyttä ;) Oli kiva tehdä jotain erilaista. Ryhdynpä tykkääjäksi facebook-sivuillesi, niin saa kätevästi tiedot päivityksistä sitä mukaa, kun niitä tulee! :D

      Poista