torstai 31. tammikuuta 2013

Ranskalainen appelsiinikakku


No niin, nyt saan taas laitettua kuvia blogiini! Oli niiden kanssa vähän ongelmaa, mutta onneksi se on (ainakin toistaiseksi) korjautunut. Kutsuin viime kesänä ystäväni kylään, ja jälkiruoaksi tein tällaisen ranskalaisen appelsiinikakun, joka maistui ja tuoksui aivan taivaalliselta! Siitä tuli hyvää palautetta, joten voin ehdottomasti suositella tätä ystävien tai perheenjäsenten hemmottelemiseksi. Ja miksei myös hienompiinkin juhliin!! :D Tässä resepti:

4 munaa
175 g sokeria
1 appelsiini
75 g gluteenittomia jauhoja (tai vehnäjauhoja) - 75 g maizenaa
1/2 tl leivinjauhetta
75 g sulatettua voita
50 g mantelilastuja
vajaa 1/4 l vastapuristettua appelsiinimehua
1 sitruunan mehu
1 rkl sokeria
2 rkl tomusokeria

1. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
2. Huuhdo appelsiini lämpimässä vedessä. Kuori, raasta ja sekoita appelsiini jauhojen, maizenan ja leivinjauheen kanssa. Lisää seos munavaahtoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, ja kääntele vaahto kädenlämpöisen voin kanssa seokseen.
3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka, päällystä se voidellulla leivinpaperilla ja ripottele leivinpaperin päälle mantelilastuja.
4. Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Kypsennä kakkua kullanruskeaksi 50 minuuttia, ja anna sitten kakun levätä uunin jälkilämmössä 10 minuutin ajan.
5. Siivilöi appelsiini-ja sitruunamehut ja sekoita joukkoon sokeri. Kuumenna seos.
6. Ota jäähtynyt kakku vuoasta, poista paperi ja kumoa lautaselle. Pistele kakkuun reikiä terävällä puutikulla ja kaada lämmin mehu kakulle.
7. Sirottele kakulle tomusokeria ennen tarjoilua!

Resepti on kirjasta Kakkuja ja torttuja (kirjoittanut mm. Annette Wolter).

2 kommenttia:

  1. Tämä voisi olla aika herkkua vaniljajäätelön kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Hei, Suviih!
    Vaniljajäätelö sopisi kakun kanssa erinomaisesti!! Muistaakseni tarjoilin sen silloin kesällä kermavaahdon kera!! :D

    VastaaPoista