sunnuntai 18. marraskuuta 2012
Bebet II
Näiden nimi tulee siitä, että alkuperäisessä ohjeessa, joka on kirjasta Seitsemän sortin leivonnaiset, näitä kutsutaan suomalaisiksi voiveneiksi niiden pitkulaisen muodon takia, mutta oikeanlaisten muottien puuttuessa tein niistä pyöreitä. Ja nämä ovat monintavoin bebemäisiä. Eli aika makeita, mikä sopii minulle! Ohje ei ollut alkuperältään gluteeniton, kuten suurin osa ohjeista, joista leivon ei ole, mutta jauhoja muuttamalla keliaakikkokin pääsee herkuttelemaan. Ja nämä sopivat mihin tahansa tilaisuuksiin, vaikka lastenkekkereihin tai hienostuneempiin juhliin. Tässä ohje:
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl sokeria
125 g margariinia tai voita
1 pieni keltuainen
Täyte:
75 g voita
1 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1 valkuainen
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 1/2 - 2 rkl vettä
vihreää, punaista tai keltaista karamelliväriä
1. Sekoita jauhoista, sokerista, rasvasta ja keltuaisesta murotaikina ja anna sen viilentyä jääkaapissa n. 1/2 tuntia.
2. Voitele ovaalit leivosmuotit hyvin (tai peltinen muffinivuoka).
3. Painele taikina muotteihin ja nosta ne pellille. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 minuuttia ja anna leivospohjien jäähtyä hieman ennen niiden vuoista kumoamista.
4. Sekoita täytteen rasva ja sokerit kuohkeaksi. Lisää joukkoon kevyesti vaahdotettu valkuainen ja levitä täyte leivospohjiin.
5. Sekoita tomusokerista ja vedestä paksu kuorrutus ja värjää se vihreäksi, punaiseksi tai keltaiseksi. Levitä kuorrutus leivosten voikreemin päälle.
Leivospohjat vielä ilman täytettä....
ja nyt täytteellä.
Kuorrutus valmiina levitettäväksi.
Ja ihana leivos tarjoiltavaksi!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihania leivoksia ihan vesi herahtaa kielelle! :P ;) Noita täytyy joskus tehdä! <3
VastaaPoistaKiitos taas ihanasta kommentista Pörde! <3 Suosittelen ehdottomasti tekemään, koska ovat kyllä yksiä parhaimpia leivoksia, mitä olen maistanut!! :D
Poista