perjantai 12. syyskuuta 2014

Pikkuimurit


Näiden tekemisestä onkin jo aikaa, vuosi. Tein näitä hauskoja pikkuimureita viime vuoden Venetsialaisiin ja se oli mukavaa puuhaa, sillä näiden leipomisessa on monta vaihetta. Marsipaanin käsittely tosin voi välillä olla hermoja raastavaa sen tarttuessa jatkuvasti pöytään, mutta tomusokeria vain riittävästi avuksi. Voit itse päättää, minkä värisiä imureita haluat valitsemalla sen värisen marsipaanin. Muistaakseni päädyin vihreään, koska Venetsialaiset merkitsevät kesän loppua ja vihreä väri kuvastaa kesää ja sen ihania muistoja. Resepti on Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua - ja paljon muuta ja siitä tulee noin 18 kpl. Se menee näin:

50 g pehmeää voita
5 dl sokerikakun tai pikkuleipien muruja
2 tl hyvälaatuista kaakaojauhetta
arrakkiaromia tai-punssia maun mukaan

300 g marsipaania (valitse haluamasi väri)
tomusokeria kaavilointiin
100 g tummaa hyvälaatuista suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)

1. Sekoita voi ja kakunmurut kuohkeaksi seokseksi ja lisää joukkoon kaakaojauhe.
2. Lisää makusi mukaan arrakkiaromia tai-punssia.
3. Jaa seos kolmeen yhtä suureen osaan, pyöritä tasapaksuisiksi tangoiksi ja laita pakastimeen.
4. Jaa marsipaani kolmeen osaan, muovaa pitkulaisiksi tangoiksi ja kaaviloi tangot noin 2 mm paksuisiksi levyiksi. Käytä alustan "jauhottamiseen" tomusokeria, jolloin marsipaani ei tartu siihen kiinni.
5. Ota taikinatangot pakastimesta ja pyöritä ne marsipaanilevyjen sisään niin, että saumakohdat tulevat päällekkäin ja pöytää vasten. Nosta tangot uudelleen pakastimeen.
6. Sulata kolmannes suklaasta vesihauteessa (teräskulhossa poreilevaa vettä sisältävän kattilan päällä sekoittaen). Ota kulho kattilan päältä heti, kun suklaa sulaa.
7. Hienonna loput suklaasta ja lisää joukkoon niin, että se sulaa. Jäähdytä.
8. Ota tangot pakastimesta ja leikkaa noin 5 cm pitkiksi paloiksi. Kasta palojen molemmat päät sulaan suklaaseen. Säilytä pikkuimurit viileässä.Oli kyllä herkkua, joten suosittelen kokeilemaan! Ja uskon näiden toimivan hauskan ulkomuotonsa ansiosta esimerkiksi lasten synttäreillä, jos arrakkiaromin ja-punssin jättää pois. Ja voihan imureiden päät kastaa myös esimerkiksi valkosuklaaseen, sopisi todella kauniisti punaisen marsipaanin kanssa. Kaikki variaatiot ovat mahdollisia!! :D

2 kommenttia:

  1. Ooh nämä näyttävät ihan mielettömän hyviltä! Pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivätkä vain näytä, vaan ovat myös ;) Kannattaa ehdottomasti kokeilla!!

      Poista