sunnuntai 10. elokuuta 2014

Marianne-juustokakku


Rakastan juustokakkuja yli kaiken ja sitä piti myös tarjoilla tupareissani noin kuukausi sitten. Mietin, minkälaisen juustokakun tällä kertaa tekisin  ja siskoni jakoi facebook-seinälläni Fazerin ohjeen Marianne-juustokakusta, joten päädyin tähän herkulliseen ideaan. Tein pieniä muutoksia, jotta sain pohjasta gluteenittoman, koska Marianne-keksit eivät keliaakikolle käy. Kakusta tuli raikkaan makea ja Marianne Crush-rouhe rouskui mukavasti hampaissa. Ihanan pehmeää ja täyteläistä. Kokeile, tässä ohje:

Pohja:
1 kananmuna
1 dl sokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
2 mm leivinjauhetta
1 mm suolaa
1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
200 g maitorahkaa

Täyte:
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl maustamatonta maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1 pss Marianne Crush -rouhetta (150 g)

Koristeluun:
50 g Fazer Lemon leivontasuklaa valkoista
Voit koristella myös, miten parhaaksi näet!

1. Vatkaa pohjaan tulevat munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa leivinjauhe, kaakaojauhe ja glut. jauhoseos. Sekoita jauhoseos hyvin siivilän läpi muna-sokeri-vaahtoon. Lisää loput ainekset taikinaan ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia. Pohja saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi.
3. Sekoita juusto, rahka ja vaniljasokeri.
4. Kuumenna 1/2 dl kermaa ja liota pehmenneet liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana juustoseokseen. Vaahdota loppu kerma. Sekoita se yhdessä Marianne Crush -rouheen kanssa seokseen. Kaada täyte pohjan päälle.
5. Hyydytä kakkua jääkaapissa 4-6 tuntia.
6. Koristele kakku, miten parhaaksi näet. Käytä mielikuvitusta!


2 kommenttia:

  1. Mä rakastan kanssa Juustokakkuja yli kaiken! :) Ompas upea kakku! ♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos <3 On ne kyl niin hyviä!!

    VastaaPoista