lauantai 17. toukokuuta 2014

Porkkanaleivokset


Porkkanaleivokset ovat yksi suosikkileivonnaisistani. Porkkana on makea vihannes ja sopii siksi erinomaisesti leivontaan tuoden leivonnaisiin täyteläistä makua sekä kivaa väriä. Tuorejuustokuorrute on omiaan lisäämään näiden herkkujen houkutusta. Tämän vuoden äitienpäivänä en voinut olla fyysisesti läsnä äitini luona, koska tämän hetken kiireet pitivät minua toisaalla nyt, kun olen virallisesti naantalilaistunut ja hän asuu 300 kilometrin päässä täältä. Mutta kävin kotona viikko ennen äitienpäivää ja leivoin pakkaseen valmiiksi kuvassa näkyviä porkkanaleivoksia. Halusin varmistaa, että äiti saa ansaitsemansa herkut äitienpäivänä ja kovasti hän olikin ilahtunut, vaikka olikin huomannut leivokset jo aikaisemmin :D Olen löytänyt taivaallisen reseptin, joka toimii aina, mutta valitettavasti en muista, mistä sen löysin. Netin uumenista kumminkin. Tämä ohje on pellilliseen. Jos haluat vähemmän, vähennä aineita kaksin-tai kolminkertaisesti. Näin ohje menee:

600 g voita tai margariinia
6 dl fariinisokeria tai ruokokidesokeria
6 kananmunaa
600 g raastettua porkkanaa
9 dl jauhoja
3 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
6 tl inkivääriä (jauhettua)
6 tl kanelisokeria
6 dl mantelijauhetta

Kuorrutus:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
1 1/2 dl juoksevaa rasvaa tai voisulaa
6 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
Rouhittua suklaata tai mantelirouhetta

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pelti. Sekoita jauhot, sooda, leivinjauhe, inkivääri ja kanelisokeri keskenään.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja fariinisokeri/ruokokidesokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen joukkoon. Lisää jauhoseos, porkkanaraaste ja mantelijauhe.
3. Kaada seos pellille ja paista 45 minuuttia.
4. Anna kakun jäähtyä.
5. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kakulle. Levitä koristelut kuorrutteen päälle. Leikkaa kakkulevystä pieniä porkkanaleivoksia ja tarjoile.

                  Tällä kertaa tein reseptin pienempänä, jotta kaikki leivokset mahtuivat pakastimeen.

                                                    Mmmm, niin mehukkaita....


Nämä leivokset on omistettu kaikille äideille! Tämä tulee nyt vähän myöhässä, mutta äitienpäivä on joka päivä! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti