lauantai 19. huhtikuuta 2014

Toffifee-pallerot


VÄRIKÄSTÄ PÄÄSIÄISTÄ 2014!

Aivan mahtavaa, että pääsiäiseksi on luvattu niin upeaa säätä. Silloin kelpaa herkutella :D Täällä Varsinais-Suomessa trullitettiin virallisesti viime viikolla, mutta ainakin Pohjanmaalla on tänään trullit liikenteessä ja olen varautunut siihen, että tännekin noitia voi oven taakse vielä tulla. Muistan, kuinka itse ala-asteikäisenä pääsiäinen oli yksi vuoden kohokohdista ja virpomista suunniteltiin jo viikko ennen varsinaista kierrosta. Koulussakin askarreltiin kaikkia ihania pääsiäiskoristeita ja oli monenlaista ohjelmaa. Minä ja siskoni panostimme tosissamme virpomisoksien tekoon ja äiti teki jopa pieniä kortteja, joita joka taloon annettiin. Kaikista virpomiskerroista jäi lämpöiset muistot :) Ja oli ehdottoman tärkeää aina ensin virpoa oman kotioven takana ja harjoitella sitä runoa ja olihan se tietysti mukava lähteä matkaan, kun oli jo yksi herkku korissa ;)

Tänä pääsiäisenä en ruvennut tekemään perinteisiä pääsiäisherkkuja, vaan käytin hyväkseni kaupan tarjontaa ja luovuuttani. Kuvissa näkyviin herkkuihin tarvitset: toffifeeta, värikkäitä karkkeja (kahta erilaista), tummaa-,maito-ja/tai valkosuklaata sekä jotain suklaavanukasta tai maustettua rahkaa. Valmistat toffifee-pallerot tällä tavoin:

1. Kaiva toffifeen sisus pois veitsellä.
2. Pilko suklaat pieniksi muruiksi ja sekoita niihin noin ruokalusikallinen esim. jotain suklaavanukasta tai maustettua rahkaa. Tästä tulee toffifeen sisälle uusi täyte, joten se saa jäädä kiinteäksi.
3. Laita täyte toffifeen sisälle. Laita kaksi täytettyä toffifeeta päällekkäin, niin, että ne liimautuvat kunnolla yhteen.
4. Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti