lauantai 5. heinäkuuta 2014

Feta-pinaattipiirakka


Järjestin sukulaisille tupaantuliaiset viikko sitten ja sinne loihdin suolaisia ja makeita herkkuja heidän ilokseen. Tarjolla oli feta-pinaattipiirakkaa, karjalanpiirakoita munavoilla, raikasta salaattia, toscapaloja, marianne-juustokakkua, siskon tekemiä mokkapaloja sekä kaupasta ostettuja keksejä. Feta-pinaattipiirakan ohjeen otin blogista nimeltä: From kitchen, with love ja piirakka nousi yhdeksi illan suosikeista. En ole juurikaan suolaisia piirakoita ennen tehnyt ja tämä teki ehdottomasti syvän vaikutuksen minuun, minkä vuoksi palan halusta kokeilla uusia suolaisten piirakoiden reseptejä. Tässä Teille ohje, jonka muutin gluteenittomaksi:

Pohja:
200 g Philadelphia-juustoa
200 g voita
4 dl jauhoja (käytin Semperin Fin Mix - hienoa jauhoseosta)

Täyte:
650 g pakastepinaattia sulatettuna
200-240 g fetaa
4 dl ruokakermaa
2 dl creme fraichea
3 kananmunaa
mustapippuria maun mukaan

Päälle:
kirsikkatomaatteja
mozarellaraastetta

1. Nypi pohjan ainekset yhteen ja laita taikina palloksi jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
2. Kauli taikina leivinpaperille ja siirrä se uunipellille. (Itse tein niin, että laitoin taikinapallon leivinpaperille ja painelin sitä vedessä kostutetulla lusikalla tasaiseksi).
3. Täyte: Sulata pakastepinaatti, valuta vesi pois siitä ja levitä pohjan päälle. Paloittele feta kuutioiksi ja levitä se pinaatin sekaan. Sekoita ruokakerma, creme fraiche ja kananmunat kulhossa ja lisää mustapippuria maun mukaan. Kaada seos fetan ja pinaatin päälle.
4. Tiputtele päälle halkaistuja kirsikkatomaatteja ja noin 1 dl mozzarella-raastetta.
5. Paista uunissa 175-200 asteessa 45-50 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

                                                    Piirakan pohja.

                                                    Pinaatit ja fetat pohjan päällä.

                                                    Piirakka valmis uuniin.

                                                    Tupareiden suolaiset tarjottavat.

Juhlat olivat todella onnistuneet ja vieraat viihtyivät hyvin. He arvostivat sitä, että olin itse tehnyt tarjoiltavat. Onneksi siskoni oli apunani ja yhdessä häärimme keittiössä lauantai-illasta yöhön asti ja samalla vaihdoimme kuulumisia, koska asumme nyt niin kaukana toisistamme. Nämä olivat myös ensimmäiset ns. virallisemmat juhlat, jotka olen järjestänyt ja mielestäni selvisin kunnialla vieraiden huolehtimisesta. Ei tullut turhaa stressiä :) Ja rennolla meiningillä mentiin kaikinpuolin!! :D

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

torstai 19. kesäkuuta 2014

Kinuskijuustokakku


Alkaa olla Juhannuksen vietto käsillä ja lomatunnelma kohoaa. Ihanaa lähteä vähän reissuun, kun menen rakkaideni luokse Vaasaan viettämään rentoa juhannusta. Paljon herkkuja, suolaista ja makeaa, sekä hyvää tunnelmaa ja musiikkia. Siitä on mun juhannus tänä vuonna tehty :D Jos mietit vielä jälkiruokapöytään jotain herkullista tarjottavaa, voin lämpimästi suositella tätä kinuskijuustokakkua. Ohjeen bongasin Tarun taikakakut -blogista ja tämä on kyllä todellinen taikakakku. Raikas, mutta samalla makea. Ja mikä parhainta mun kohdalla, juustokakut kun ovat paheeni, oli ihanaa maistella kinuskista versiota. Tässä ohje, jotta Sinäkin pääset maistelemaan:

Pohja:
120 g kaurakeksejä (tai muita keksejä)
60 g voita
(1 rkl maitoa pehmentämään)

Täyte:
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
2 dl kinuskikastiketta
5 liivatelehteä
1/2 dl vettä

Kiille:
2 dl kinuskikastiketta
2 liivatelehteä
4 rkl vettä

1. Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin niin kauaksi, kun teet täytettä.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
3. Vatkaa kerma ja lisää vaahtoon tuorejuusto ja kinuskikastike.
4. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet ja kaada ne ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen.
5. Kaada täyte vuokaan ja anna olla jääkaapissa ainakin tunti ennen kiilteen lisäämistä.
6. Laita liivatelehdet likoamaan kiillettä varten. Kiehauta vesi ja liota liivatelehdet siihen. Lisää se ohuena nauhana kinuskikastikkeeseen. Sekoita kastiketta niin kauan, että vedestä päälle tullut vaaleampi osa sekoittuu pois.
7. Kaada kastike varovasti täytteen päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.
8. Koristele oman luovuutesi mukaan :)

                                                    Kakku menossa hyytymään jääkaappiin.


Hyvää juhannusta kaikille! Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne!

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Mustikka-pähkinäkeot


Nämä ovat makeasta pitäville sekä pähkinöiden ystäville erinomainen vaihtoehto herkutteluun. Kaipasin jotain yksinkertaista ja nopeaa ohjetta ja tämä on kuin siihen luotu. Ohje on Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua - ja paljon muuta, mutta lisäsin mustikat antamaan kekseille väriä ja kyllähän siitä tuli myös lisäaromia. Ohjeessa on pelkät hasselpähkinät, mutta katsoin oikeudekseni käyttää mitä tahansa pähkinöitä, mitä kaapistani löysin. Sopivat oivasti sunnuntain brunssipöytään tai kesäillan herkutteluun vaikka vaniljajäätelön kera. Tässä ohje sen alkuperäisessä muodossa:

50 g voita
200 g hasselpähkinöitä
1 dl sokeria
1 luomukananmuna
Hasselpähkinöitä koristeluun

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi.
2. Jauha hasselpähkinät hienoksi.
3. Sekoita pähkinäjauhe voihin, lisää sokeri ja kananmuna.
4. Muovaa taikina käsin keoiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paina jokaisen keon keskelle hasselpähkinä.
5. Kypsennä pikkuleipiä uunin keskellä noin 18 minuuttia tai, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Jäähdytä keot pellillä.


Nauti kekseistä ja ihanasta kesästä!

lauantai 17. toukokuuta 2014

Porkkanaleivokset


Porkkanaleivokset ovat yksi suosikkileivonnaisistani. Porkkana on makea vihannes ja sopii siksi erinomaisesti leivontaan tuoden leivonnaisiin täyteläistä makua sekä kivaa väriä. Tuorejuustokuorrute on omiaan lisäämään näiden herkkujen houkutusta. Tämän vuoden äitienpäivänä en voinut olla fyysisesti läsnä äitini luona, koska tämän hetken kiireet pitivät minua toisaalla nyt, kun olen virallisesti naantalilaistunut ja hän asuu 300 kilometrin päässä täältä. Mutta kävin kotona viikko ennen äitienpäivää ja leivoin pakkaseen valmiiksi kuvassa näkyviä porkkanaleivoksia. Halusin varmistaa, että äiti saa ansaitsemansa herkut äitienpäivänä ja kovasti hän olikin ilahtunut, vaikka olikin huomannut leivokset jo aikaisemmin :D Olen löytänyt taivaallisen reseptin, joka toimii aina, mutta valitettavasti en muista, mistä sen löysin. Netin uumenista kumminkin. Tämä ohje on pellilliseen. Jos haluat vähemmän, vähennä aineita kaksin-tai kolminkertaisesti. Näin ohje menee:

600 g voita tai margariinia
6 dl fariinisokeria tai ruokokidesokeria
6 kananmunaa
600 g raastettua porkkanaa
9 dl jauhoja
3 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
6 tl inkivääriä (jauhettua)
6 tl kanelisokeria
6 dl mantelijauhetta

Kuorrutus:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
1 1/2 dl juoksevaa rasvaa tai voisulaa
6 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
Rouhittua suklaata tai mantelirouhetta

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pelti. Sekoita jauhot, sooda, leivinjauhe, inkivääri ja kanelisokeri keskenään.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja fariinisokeri/ruokokidesokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen joukkoon. Lisää jauhoseos, porkkanaraaste ja mantelijauhe.
3. Kaada seos pellille ja paista 45 minuuttia.
4. Anna kakun jäähtyä.
5. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kakulle. Levitä koristelut kuorrutteen päälle. Leikkaa kakkulevystä pieniä porkkanaleivoksia ja tarjoile.

                  Tällä kertaa tein reseptin pienempänä, jotta kaikki leivokset mahtuivat pakastimeen.

                                                    Mmmm, niin mehukkaita....


Nämä leivokset on omistettu kaikille äideille! Tämä tulee nyt vähän myöhässä, mutta äitienpäivä on joka päivä! :D

tiistai 29. huhtikuuta 2014

Marshmallow Rice Krispies Treats

RIEMUKASTA VAPPUA!


Nämä herkkuleivokset eivät jää värikkyydellään kakkoseksi serpentiineille! Suomeksi niitä kutsutaan vaahtis-riisimuropaloiksi. Ohjeen bongasin Kakkukatrin blogista ja tein näitä viime ystävänpäivänä ystävilleni lahjoiksi pikku paketteihin. Mutta nämä sopivat loistavasti myös muuhun herkkutteluun, kuten vapun jälkiruokapöytään. Lasten synttärijuhlissa voisivat myös toimia aika loistavasti. Ovat sitten todella makeita ja rapeita. Vaahtokarkki maistuu reilusti ja valkosuklaa vain lisää suussasulavuutta. Tekeminen oli myös helppoa ja vaivatonta ja niistä saa visuaalisesti upean näköisiä. Tänä vappuna en nautiskele perinteisiä vappuruokia ja herkkuja, sillä luvassa on sushia, raikasta salaattia ja jätskiä vesimeloniviipaleilla. Menen valmiiseen pöytään ja korkeintaan katan pöydän ja pilkon salaattiaineksia :) Vähän vaihtelua siihen, kun yleensä itse häärin keittiössä jo monta päivää ennen juhlia ;) Mutta tämä vappu on kaikinpuolin erilainen, vaikkakin yhtä rauhallinen kuin ennenkin. Mutta tässä siis ohjetta kuvassa oleviin herkkupaloihin:

150 g vaahtokarkkeja
25 g voita
6 dl riisimuroja
koristeluun minivaahtokarkkeja tai paloiksi leikattuja isoja sekä valkosuklaata

1. Sulata voi kattilassa.
2. Lisää vaahtokarkit kattilaan ja sulata vaahtikset miedolla lämmöllä voin sekaan. Seos on valmista, kun vaahtikset ovat täysin sulaneet. Siirrä kattila pois levyltä.
3. Lisää riisimurot ja sekoita vaahtismassaan.
4. Vuoraa vuoka leivinpaperilla, jonka voitelet kevyesti öljyllä tai voilla.
5. Kaada massa vuokaan.
6. Levitä massa tasaiseksi öljytyllä lastalla.
7. Ripottele koristeeksi päälle minivaahtokarkkeja ja ohuena nauhana valkosuklaata.
8. Nosta jäähtymään jääkaappiin ja vartin kuluttua voit leikata levyn annospaloiksi.
9. Säilytä jääkaapissa! Ovat parhaimmillaan samana päivänä syötynä.

                                                    Tarvittavat ainekset.

                                                    Massan sekoitusta....

                                                    Valmis massa on tasaista ja sulanutta.

                                                    Palat vailla koristelua.

                                                   
                                                    Ja koristelut tehty.


Viettäkää hauskaa vappua ja pitäkää huolta toisistanne! Nauttikaa ja herkutelkaa! :D

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Toffifee-pallerot


VÄRIKÄSTÄ PÄÄSIÄISTÄ 2014!

Aivan mahtavaa, että pääsiäiseksi on luvattu niin upeaa säätä. Silloin kelpaa herkutella :D Täällä Varsinais-Suomessa trullitettiin virallisesti viime viikolla, mutta ainakin Pohjanmaalla on tänään trullit liikenteessä ja olen varautunut siihen, että tännekin noitia voi oven taakse vielä tulla. Muistan, kuinka itse ala-asteikäisenä pääsiäinen oli yksi vuoden kohokohdista ja virpomista suunniteltiin jo viikko ennen varsinaista kierrosta. Koulussakin askarreltiin kaikkia ihania pääsiäiskoristeita ja oli monenlaista ohjelmaa. Minä ja siskoni panostimme tosissamme virpomisoksien tekoon ja äiti teki jopa pieniä kortteja, joita joka taloon annettiin. Kaikista virpomiskerroista jäi lämpöiset muistot :) Ja oli ehdottoman tärkeää aina ensin virpoa oman kotioven takana ja harjoitella sitä runoa ja olihan se tietysti mukava lähteä matkaan, kun oli jo yksi herkku korissa ;)

Tänä pääsiäisenä en ruvennut tekemään perinteisiä pääsiäisherkkuja, vaan käytin hyväkseni kaupan tarjontaa ja luovuuttani. Kuvissa näkyviin herkkuihin tarvitset: toffifeeta, värikkäitä karkkeja (kahta erilaista), tummaa-,maito-ja/tai valkosuklaata sekä jotain suklaavanukasta tai maustettua rahkaa. Valmistat toffifee-pallerot tällä tavoin:

1. Kaiva toffifeen sisus pois veitsellä.
2. Pilko suklaat pieniksi muruiksi ja sekoita niihin noin ruokalusikallinen esim. jotain suklaavanukasta tai maustettua rahkaa. Tästä tulee toffifeen sisälle uusi täyte, joten se saa jäädä kiinteäksi.
3. Laita täyte toffifeen sisälle. Laita kaksi täytettyä toffifeeta päällekkäin, niin, että ne liimautuvat kunnolla yhteen.
4. Nauti!


keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Sacherkakku


Juhlimme äitini syntymäpäiviä viime viikonloppuna, joten sain taas leipoa urakalla. Sacherkakku on yksi hänen ikuisista suosikeistaan ja nämä olivatkin jo hänen kolmannet syntymäpäiväjuhlat, joihin sacherkakun tein. Tällä kertaa sain myös kuvat otettua. Ensimmäisellä kerralla ei ollut kameraa käytössä ja toisella kerralla kakun ulkonäkö epäonnistui liikaa ja nytkin kuorrutteen pinta olisi voinut olla tasaisempi, mutta kolmas kerta toden sanoo, joten olkoon nyt näin :D Kakku sai ylistyksiä eikä sen tuhti sisältökään estänyt sitä häviämästä jääkaapista parissa päivässä. Lisäksi tein juhliin kinuskijuustokakun ja porkkanapopseja, joista tulee omat päivityksensä myöhemmin. Tämän sacherkakun ohje on ollut minulla kauan, se on ihan ensimmäisiä reseptejä, joita olen jostain napannut, mutta en valitettavasti laittanut ylös, mistä. Näin se kuitenkin menee:

Kakkupohja:
175 g tummaa suklaata
150 g suolatonta voita
150 g hienoasokeria
6 munaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
150 g jauhoja (käytin Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta, voit käyttää myös vehnäjauhoja, kuten alkuperäisessä ohjeessa oli)

Kuorrutus ja täyte:
175 g tummaa suklaata
5 rkl vahvaa mustaa kahvia
175 g tomusokeria
6 rkl aprikoosihilloa tai-marmeladia
50 g tummaa suklaata sulatettuna

Tarjoiluun:
Kermavaahtoa

1. Voitele irtopohjainen vuoka (h.23 cm) ja peitä pohja leivinpaperilla.
2. Sulata suklaa.
3. Vaahdota voi ja 75 g sokeria. Lisää keltuaiset joukkoon ja vatkaa hyvin. Kaada suklaa hitaasti joukkoon jatkuvasti vatkaten.
4. Siivilöi jauhot ja hämmennä varoen seokseen.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi. Lisää joukkoon loput sokerista ja vatkaa käsin 2 minuuttia tai koneella 45-60 sekuntia, kunnes vaahto on kiiltävää. Hämmennä varoen vähitellen suklaaseokseen.
6. Lusikoi taikina irtopohjaiseen vuokaan ja sivele pinta tasaiseksi. Paista 150 asteessa 1-1 1/4 tuntia. Anna seistä vuoassa viisi minuuttia ja siirrä jäähtymään täysin.
7. Kuorrutus: Sulata suklaa ja sekoita kahvi huolellisesti sekaan. Siivilöi tomusokeri kulhoon ja vaahdota suklaaseoksen kanssa notkeaksi. Leikkaa kakku kahteen kerrokseen. Lämmitä aprikoosihillo, levitä sitä toiselle kakkupohjalle ja aseta toinen sen päälle. Kumoa kakku ritilälle. Levitä kuorrutus kakun päälle ja sivuille. Anna seistä viisi minuuttia, jotta ylimääräinen kuorrutus valuu ritilän läpi. Nosta kakkutarjottimelle ja anna tekeytyä kaksi tuntia.
8. Koristelu: Laita sulaa suklaata pieneen pursotinpussiin ja kirjoita kakkuun sana sacher tai sachertorte (kakun alkuperäinen saksankielinen nimi). Anna kirjainten kovettua ennen tarjoilua.
9. Tarjoilusta ei sovi unohtaa kermavaahtoa!! ;)

                                                    Sacherkakkupohja.

                                              Kermavaahto on tärkeä osa nautinnollista hetkeä.

                                                     Pala kakkua :D Ja sen jälkeen toinen....

Ja lopuksi vielä esimakua tulevasta eli kuvia koko tarjoilusta:


Mukavaa viikonjatkoa kaikille!

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Vadelma-macaronit


"Aikuinen nainen mä oon...." laulaa Paula Koivuniemi ja tänään 8.3. juhlitaan naistenpäivää. HEMMOTTELUNTÄYTEISTÄ NAISTENPÄIVÄÄ siis kaikille naisille, niin nuorille kuin aikuisillekin :D Macaron-leivokset ovat yksi hyvä vaihtoehto ylelliseen herkutteluun, mikä menee kyllä varsin nopeasti ylettömäksi, kun tuntee macaronin sulavan kielelle. Tällä kertaa muistin vanhentaa kananmunia huoneenlämmössä yön yli, joten macaronien rakenteesta tuli parempi, kuohkeampi. Olen tehnyt kuvassa olevat leivokset ystävieni kanssa viettämiini pikkujouluihin ja eräs ystäväni oli yllättynyt, kun sanoin niiden olevan oman käden jälkeä. Hän luuli, että ne oli ostettu kaupasta :D Eli nyt siis leivosten maku ja myös ulkonäkö olivat kohdillaan. Ohjeen olen ottanut blogista Yummy Baker ja tässä se on:

2 munan valkuaista (vanhennettuja)
2 rkl sokeria
140 g tomusokeria (2 dl+1 rkl)
70 g mantelijauhoa
punaista elintarvikeväriä

Vadelmatäyte:
(tee 2xsena)
1 dl vadelmia
1,5 dl mascarponea
2 rkl sokeria

1. Erottele kananmunan valkuaiset kulhoon, päällystä kelmulla ja vanheta yksi vuorokausi huoneenlämmössä.
2. Vaahdota munan valkuaisia kulhossa, kunnes alkaa muodostua valkoista vaahtoa. Lisää sokeri ja vaahdota marengiksi. Varo ylivatkaamista. Marenki on valmista, kun se pysyy kulhossa ylösalaisin, mutta muodostuneet huiput ovat vielä pehmeitä ja kiiltäviä.
3. Siivilöi mantelijauhot ja tomusokeri toiseen kulhoon ja sekoita keskenään.
4. Pyöräytä kerran lastalla marenkivaahtoa, jotta suurimmat ilmakuplat hajoavat ja lisää tässä vaiheessa väriaine. Älä käytä enää vatkainta.
5. Lisää sitten marenkivaahtoon kuivat aineet kolmessa osassa ja sekoita ne nuolijalla varovasti keskenään. Sekoitus on kriittinen vaihe. Taikina ei saa jäädä liian paksuksi, mutta liiallinen sekoitus tekee siitä löysää. Taikina on sopivaa silloin, kun massa on tasaista ja tippuu hitaasti lastasta. Massan pintaan viilletty viiva tulisi hävitä noin 30 sekunnissa. Sen pitäisi olla siis hieman valuvaa.
6. Kun taikina on valmista, siirrä se pursotinpussiin ja pursota pellille leivinpaperin päälle pyöreitä macaroneja.
7. Kopauta sitten peltiä pari kertaa pöytää vasten, jotta ylimääräiset ilmakuplat hajoavat. Anna leivosten kovettua pellillä 30 minuuttia. Voit tarkistaa kovettumisen kokeilemalla sormen päällä macaronin pintaa. Pinta on sopivan kovettunut, kun sormenpäähän ei jää taikinaa kiinni. Kovettuminen/kuivuminen takaa sen, että macaroneihin muodostuu kaunis pitsijalka.
8. Paista 150 asteessa noin 13 minuuttia. Ensimmäisten minuuttien aikana macaroneihin pitäisi alkaa muodostumaan jalka eli pitsireunus. Jäähdytä ja täytä macaronit.
9. Valmista täyte sekoittamalla vain aineet keskenään. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria.
10. Macaronien kuoret säilyvät kuivassa noin viikon ja pakkasessa pidempään. Täytettyinä ei kauhean kauaa.

                                                                   Macaron-kuoria


perjantai 14. helmikuuta 2014

Sydämellistä ystävänpäivää!


Tänään on taas se päivä vuodesta, kun hukutetaan ystävät lahjoihin ja herkkuihin :D Se päivä, kun osoitetaan, kuinka tärkeitä he ovat ja, kuinka suuri merkitys heillä on. Ei todellakaan pidä ottaa itsestään selvyytenä ihmisiä, jotka kulkevat rinnallasi whatever happen. Minulle ystävyys merkitsee aitoa välittämistä toisen hyvinvoinnista ja avun tarjoamista, silloin kun toinen sitä tuntuu tarvitsevan. Ja yhtä paljon kuin se, miten ystäväni kohtelevat minua, minulle merkitsee se, kuinka paljon voin olla läsnä heidän elämässään ja tukea heitä. Ystävyyden arvon ymmärtää koko ajan paremmin, ja sen, ettei se määrä vaan se laatu. Se ratkaisee.

Tämän kakun ohjeen otin Mantan kyökistä ja tein tällä kertaa kuuden munan kakkupohjan. Pohja onnistui erinomaisesti, onneksi maltoin ottaa sen pois uunista tarpeeksi ajoissa, ettei siitä tullut kuivaa. Tässä ohje:

6 kananmunaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
4. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia.

                                                    Kakkupohja

             Täyte nro 1: 1/2 banaani, sulatettua maitosuklaata, 1/2 dl tomusokeria, minivaahtokarkkeja.

                Täyte nro 2: Äidin tekemää suussasulavaa vadelmahilloa, kermavaahtoa ja keksinmuruja.

                       Ja vielä kakun päälle suklaakuorrutetta voista, kaakaojauheesta ja tomusokerista.

                                                   Ystävälle pala kakkua! <3 Toisenkin saa ;)


                                    Viettäkää antoisa päivä ystävien kanssa, heitä hemmotellen! <3

maanantai 3. helmikuuta 2014

Juustokakku

Tämä resepti on aarteeni! Olen tehnyt tätä juustokakkua jo muutamaan otteeseen, mutta vasta viime viikonloppuna tehtyäni sain otettua kuvia herkusta ja näin ollen resepti menee samantien jakoon. En valitettavasti mitenkään muista, mistä tämän ohjeen olen saanut, mutta itse en siitä kunniaa voi ottaa. Sen sijaan syvät onnittelut sille, joka on tämän luonut. Taivaallista juustokakkua!!


Tästä saatu palaute syöjiltä on joka kerta ollut nimenomaan taivaallista. Ja luotan arvostelijoihini, koska heidän joukossaan on myös perheenjäseniäni ja he uskaltavat aivan sata varmasti olla rehellisiä :D Ja se on nimenomaan hyvä juttu, että ihmiset sanovat oikeasti, mitä leipomuksista pitävät, koska eihän leipuri muuten kehity. Ja silloin syöjät myös säästyvät jatkossa niiltä "pahoilta" syötäviltä eli rehellisyys on myös heidän parhaakseen ;) Tämä on tästä lähtien luottoreseptini, koska se ei ole kertaakaan pettänyt minua. Pohjana ohjeessa käytetään digestive-keksejä, mutta tällä kertaa laitoin kaurakeksejä. Ja täytyy sanoa, että itse pidin kaurakeksi-pohjasta enemmän. Vaihtelu virkistää. Tässä ohje:

Pohja:
200 g gluteenittomia digestive-keksejä
150 g voita

Täyte:
600 g Philadelphia tuorejuustoa
250 g rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 dl maissitärkkelystä
3 kananmunaa
200 g valkosuklaata

Pinnalle:
2 dl mustikoita
sokeria

1. Murusta keksit ja sekoita ne pehmeän voin kanssa.
2. Taputtele taikina irtopohjavuokaan 24 cm leivinpaperin päälle.
3. Vatkaa juusto ja rahka sekaisin, lisää sokerit ja maissitärkkelys. Lisää munat yksitellen ja valkosuklaamuruset. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele mustikat ja hivenen sokeria pinnalle.
4. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia ja ota sitten lämmöt pois.
5. Anna kakun paistua uunin jälkilämmössä noin 30-40 minuuttia.
6. Jäähdytä.
7. Laita kakku jääkaappiin ja tarjoile vasta seuraavana päivänä!

                                  Juustokakun kaurakeksi-pohja, juustotäyte ja mustikat valmiina.

                                                                           Uuniin!!

                                                    Mmmm, koska saa aloittaa syömisen....?


Ja vielä tämän juustokakun yksi hyvä puoli: Ei liivatelehtiä!! :D Nauttikaa!