tiistai 29. huhtikuuta 2014

Marshmallow Rice Krispies Treats

RIEMUKASTA VAPPUA!


Nämä herkkuleivokset eivät jää värikkyydellään kakkoseksi serpentiineille! Suomeksi niitä kutsutaan vaahtis-riisimuropaloiksi. Ohjeen bongasin Kakkukatrin blogista ja tein näitä viime ystävänpäivänä ystävilleni lahjoiksi pikku paketteihin. Mutta nämä sopivat loistavasti myös muuhun herkkutteluun, kuten vapun jälkiruokapöytään. Lasten synttärijuhlissa voisivat myös toimia aika loistavasti. Ovat sitten todella makeita ja rapeita. Vaahtokarkki maistuu reilusti ja valkosuklaa vain lisää suussasulavuutta. Tekeminen oli myös helppoa ja vaivatonta ja niistä saa visuaalisesti upean näköisiä. Tänä vappuna en nautiskele perinteisiä vappuruokia ja herkkuja, sillä luvassa on sushia, raikasta salaattia ja jätskiä vesimeloniviipaleilla. Menen valmiiseen pöytään ja korkeintaan katan pöydän ja pilkon salaattiaineksia :) Vähän vaihtelua siihen, kun yleensä itse häärin keittiössä jo monta päivää ennen juhlia ;) Mutta tämä vappu on kaikinpuolin erilainen, vaikkakin yhtä rauhallinen kuin ennenkin. Mutta tässä siis ohjetta kuvassa oleviin herkkupaloihin:

150 g vaahtokarkkeja
25 g voita
6 dl riisimuroja
koristeluun minivaahtokarkkeja tai paloiksi leikattuja isoja sekä valkosuklaata

1. Sulata voi kattilassa.
2. Lisää vaahtokarkit kattilaan ja sulata vaahtikset miedolla lämmöllä voin sekaan. Seos on valmista, kun vaahtikset ovat täysin sulaneet. Siirrä kattila pois levyltä.
3. Lisää riisimurot ja sekoita vaahtismassaan.
4. Vuoraa vuoka leivinpaperilla, jonka voitelet kevyesti öljyllä tai voilla.
5. Kaada massa vuokaan.
6. Levitä massa tasaiseksi öljytyllä lastalla.
7. Ripottele koristeeksi päälle minivaahtokarkkeja ja ohuena nauhana valkosuklaata.
8. Nosta jäähtymään jääkaappiin ja vartin kuluttua voit leikata levyn annospaloiksi.
9. Säilytä jääkaapissa! Ovat parhaimmillaan samana päivänä syötynä.

                                                    Tarvittavat ainekset.

                                                    Massan sekoitusta....

                                                    Valmis massa on tasaista ja sulanutta.

                                                    Palat vailla koristelua.

                                                   
                                                    Ja koristelut tehty.


Viettäkää hauskaa vappua ja pitäkää huolta toisistanne! Nauttikaa ja herkutelkaa! :D

2 kommenttia:

  1. Näitä siis voi tehdä kotonakin! Tilasin joskus iHerbistä jenkeistä Marshmallow Treetsejä paketin ja olivat kyllä hyviä (voi sitä sokerin määrää), mutta eipä ole tullut mieleenkään, että ne voisi tehdä itsekin. Pistän ohjeen korvantaakse herkkuöveri-päivää silmälläpitäen ;D

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä nämä onnistuvat erinomaisesti kotioloissa! Bongasin ohjeen Kakkukatrilta ja oli pakko saada kokeilla. Sopivat hyvin moniin juhlallisuuksiin ja herkutteluihin. Etenkin niihin herkkuöveri-päiviin ;)

    VastaaPoista