lauantai 14. kesäkuuta 2014

Mustikka-pähkinäkeot


Nämä ovat makeasta pitäville sekä pähkinöiden ystäville erinomainen vaihtoehto herkutteluun. Kaipasin jotain yksinkertaista ja nopeaa ohjetta ja tämä on kuin siihen luotu. Ohje on Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua - ja paljon muuta, mutta lisäsin mustikat antamaan kekseille väriä ja kyllähän siitä tuli myös lisäaromia. Ohjeessa on pelkät hasselpähkinät, mutta katsoin oikeudekseni käyttää mitä tahansa pähkinöitä, mitä kaapistani löysin. Sopivat oivasti sunnuntain brunssipöytään tai kesäillan herkutteluun vaikka vaniljajäätelön kera. Tässä ohje sen alkuperäisessä muodossa:

50 g voita
200 g hasselpähkinöitä
1 dl sokeria
1 luomukananmuna
Hasselpähkinöitä koristeluun

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi.
2. Jauha hasselpähkinät hienoksi.
3. Sekoita pähkinäjauhe voihin, lisää sokeri ja kananmuna.
4. Muovaa taikina käsin keoiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paina jokaisen keon keskelle hasselpähkinä.
5. Kypsennä pikkuleipiä uunin keskellä noin 18 minuuttia tai, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Jäähdytä keot pellillä.


Nauti kekseistä ja ihanasta kesästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti