maanantai 4. marraskuuta 2013

Halloween 2013


Nyt on zombi-bileet juhlittu ja on taas aika palata elävien kirjoihin ;) Minun halloween meni kyllä aika kesyissä merkeissä, kun järjestin kahdelle pikkusisarukselleni ja heidän ystävilleen juhlat. Yhteensä lapsia oli 13 ja meno yltyi välillä melkoiseksi, mutta kivaa kaikilla tuntui olevan. Koristelin asunnon jätesäkeillä, joista leikkasin hapsuja (innostuin jopa laittamaan keittiön verhojen tilalle jätesäkki-hapsu-verhot) ja appelsiineista sai tehtyä helposti pienet lyhdyt, jotka vähän kuin jäljittelivät kurpitsoja. Sain järjestettyä nämä juhlat kahdessa päivässä ja kirjaimellisesti vietin ne kaksi päivää keittiössä. Mutta juuri siitä nautin valtavasti, kun saa radio päällä häärätä ja odotan aina malttamattomana, että nään muiden reaktiot lopputuloksesta.
           Ohjelmassa lapsille oli pukukilpailu, jossa paras puku palkittiin (lapset saivat itse äänestää) ja piirustuskilpailu, jossa tehtävänä oli suunnitella pelottava olento/hirviö ja taas paras palkittiin. Tosin siinä äänestystulokset menivät tasan kahden piirtäjän välillä, jolloin molemmat palkittiin :D Herkutteluun kului jonkin verran aikaa ja jotain omia juttujakin he puuhasivat. Kaiken kaikkiaan hauskat juhlat ja iloiset juhlijat! :D
            Laitan tähän postaukseen kuvia juhlien tarjoilusta ja koristelusta ja tämän viikon aikana teen jokaisesta herkusta oman postauksen. Tarjolla oli hämähäkkimuffinsseja, sormia, silmiä, lakritsisilmiä, muumionakkeja, käsi-boolia ja haamuleivoksia.

                                          Sormia, silmiä ja hämähäkki.

                                          Haamuleivokset.




Toivottavasti kaikilla, jotka halloweenia viettivät oli mukavat ja hauskat juhlat! Näiden suunnittelu oli kyllä yhtä hauskaa kuin itse juhlat! :D

perjantai 11. lokakuuta 2013

Kaura-banaani-kookospallerot


Rakastan yli kaiken suklaa-kaurapalloja, joista tein ensimmäisen postauksen blogiini, kun bloggailun aloitin. Ne vaan ovat niin taivaallisia!! Valehtelematta himoitsen suklaa-kaurapalloja viikottain, joskus päivittäin, mutta ne eivät todellakaan ole sieltä terveellisimmästä päästä. Olin yhdellä luennolla yliopistolla muutama päivä sitten ja luennon aikana monet opiskelijat haukkaavat jotain välipalaa, etteivät verensokerit käänny laskuun ja yhtäkkiä salissa rupesi tuoksumaan banaani. Silloin minulla välähti! Tajusin, että voin tehdä suklaa-kaurapalloista terveellisemmän version korvaamalla voin banaanilla! :D Vaihdoin tomusokerin hasselpähkinä-ja mantelirouheeseen. Kaurahiutaleethan ovat mitä terveellisimpiä eikä muutama teelusikallinen kaakaojauhetta mitään katastrofia aiheuta ;) Ja ennenkuin laitan reseptin näihin herkkuihin, haluan mainita, ettei luento yliopistolla ollut yhtään tylsä, vain jotkin kohdat siitä :D

2 banaania
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl mantelirouhetta
1 1/2 dl hasselpähkinärouhetta
3 tl kaakaojauhetta
halutessa rouhittua suklaata mukaan (ja minä halusin) ;)
kookoshiutaleita

1. Soseuta banaanit kulhossa haarukalla ja lisää joukkoon kaurahiutaleet. Sekoita.
2. Lisää seokseen manteli-ja hasselpähkinärouhe, kaakaojauhe ja rouhitut suklaat. Sekoita seos hyvin!
3. Voit laittaa kulhon hetkeksi jääkaappiin tai ruveta suoraan pyörittelemään seoksesta sen kokoisia palloja kuin haluat.
4. Pyöritä pallot kookoshiutaleissa.
5. Laita pallot jääkaappiin. Maku on parhaimmillaan kahtena seuraavana päivänä!

Tein ohjeen gluteenittomilla kaurahiutaleilla. Pallojen joukkoon voi myös lisätä, mitä mieleen tulee! On hauskaa tehdä erilaisia kokeiluja, suosittelen sitä kaikille! Mikä sen kotoisampaa näin syksyllä kuin pieni hetki keittiössä herkkujen äärellä? Lämpöistä viikonloppua!

tiistai 1. lokakuuta 2013

Charlotte Russe kakku


Tämän herkun leipomisesta onkin jo hieman aikaa, sillä tein tämän Venetsialaisia varten, joita juhlimme elokuun lopussa perheemme kanssa. Halusin jotain raikasta ja värikästä, koska muut tarjoiltavat olivat suklaavoittoisia. Tähän Charlotteen voi myös hyvin itse valita kääretortun täytteen sekä Charlotten sisältöön tulevat marjat, joten soveltamisen varaa löytyy :D Lisäksi, pärjäsin vain kuudella liivatelehdellä, vaikka ohjeeseen oli merkitty kahdeksan! :D Charlotte on todella kaunis tarjoiltava ja suhteellisen helppo valmistaa, joten ei muuta kuin kokeilemaan! Ohje on sivulta www.ruokala.net. Vaihdoin jauhot gluteenittomiksi.

Kääretorttu:                                           Kääretortun täyte:
4 munaa                                                 omavalintaista hilloa
1 dl sokeria
1 1/2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Charlotten täyte:
8 liivatelehteä (pärjäsin kuudella)
4 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl sulatettuja vadelmia tai muita pakastemarjoja
400 g maitorahkaa
1 dl marjamehua

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne hyvin sekoittaen siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa 7-10 minuuttia.
2. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä. Levitä hillo torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.
3. Valmista Charlotte Russen täyte. Laita liivatelehdet likoamaan noin 10 minuutiksi kylmään veteen. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita sulaneet marjat ja maitorahka keskenään. Kuumenna marjamehu ja sekoita liivatteet mehuun. Sekoita mehu rahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Yhdistä kermavaahto rahkaan hyvin sekoittaen.
4. Vuoraa pyöreä ja korkeareunainen, noin kolmen litran salaattikulho kelmulla. Leikkaa kääretortusta siivuja ja vuoraa vuoka siivuilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle.
5. Hyydytä Charlotte kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Kumoa kakku vuoasta tarjottimelle ennen tarjoilua.

                                Tässä hilloa vähän reilummin.... ;)

                                Kääretorttuviipaleet asetettu kulhoon.

                                Täyte sisällä ja palaset kohdillaan.

                                Hyvältä näyttää, makoisalta maistuu! :D

torstai 29. elokuuta 2013

Terveellinen omenapiirakka


Olen viettänyt nyt parin viikon ajan lomaa kesätöiden jälkeen, koska aloitan vasta syyskuussa PT-opintoni ja eilen rupesi kovasti tekemään mieli leipoa jotakin. Viikonloppuna on huvillakauden päättäjäisten juhlintaa, mikä tietää paljon herkkuja ja hyvää tunnelmaa, joten päätin tehdä nyt jotain kevyttä. Löysin The good morning nimisestä blogista juuri tarkoitukseeni sopivan ohjeen. Meillä on myös pihalla omenapuita, joten pääsin samalla hyödyntämään luonnon antimia. Ja mikä sen syksyisempää kuin omenapiirakka!! Tässä ohjeessa ei ole käytetty lainkaan rasvaa eikä sokeria. Makeutusaineena on käytetty Steviaa, mutta jätin sen pois, enkä laittanut tilalle mitään. Siltikään piirakasta ei tullut mauton! Heraproteiinijauheen korvasin hasselpähkinäjauheella, ja mielestäni sekin toimi erinomaisesti. Olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen. Leivoin piirakan eilen ja tänä aamuna söin viimeisen palan hyvällä omallatunnolla aamupalaksi, piirakka maistui siis muillekin :D Ohje tulee tässä:

2,5 dl kaurahiutaleita
2 scoopia (60 g) vaniljan makuista heraproteiinijauhetta (korvasin hasselpähkinäjauheella)
1 1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
(1/2 dl makeutusta esim. Canderellen Stevia Green)

4 munanvalkuaista
2 muussattua banaania
1/2 dl vettä
1/2 dl maitorahkaa tai luonnonjogurttia

3 omenaa

1. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja märät aineet keskenään erillisessä kulhossa.
3. Kaada märät aineet kuivien joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina öljyllä voideltuun piirakkavuokaan.
4. Pese ja pilko omenat. Paista omenoita pannulla öljytilkassa, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä pintaan.
5. Asettele omenat piirakan päälle ja ripottele halutessasi kanelia. Laita vuoka uuniin ja paista noin 30 minuuttia.

                                         Piirakkapohja ennen uunia ja omppuja.

                                          Omput saamassa väriä pintaan.

                                          Valmis uuniin mentäväksi!


Ja valmis piirakka nautittavaksi!! Tein omatekoisen "vaniljakastikkeen" jogurtista, maitorahkasta, kananmunasta, tilkasta vanilja-aromia sekä vaniljasokerista. Mutta sen kanssa pitää tietysti pysyä kohtuudessa, ettei terveellisyys ole tipotiessään ;)

lauantai 10. elokuuta 2013

Pätkis-muffinssit


Mietin yhtenä päivänä, mitä leipoisin, jotta voisin kokeilla ruusukuvioista silikonivuokaani. Katsoin muffinssiohjeita netistä ja löysin Sumin sörsselit -blogista maukkaan pätkis-muffinssireseptin. Ei muuta kuin kauppaan ja kokeilemaan! Ja niistä tuli todella hyviä ja yllätyin silikonivuoan helppoudesta, se todellakin toimi! Muffinssit irtosivat vuoista siististi ja nopeasti. Muffinssit olivat mauiltaan pehmeitä ja makeita, suklaisia. Tässä ohje:

3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
yli 100 g pätkiksiä pilkottuna
1 dl maitoa
2 munaa
100 g voita
1 dl vahvaa kahvia

1. Sulata voi.
2. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
3. Lisää maito, munat sekä hieman jäähtyneet voi ja kahvi.
4. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
5. Lisää lopuksi pätkikset käännellen taikinaan.
6. Kaada vuokiin ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Täytä muffinssivuoat vain hieman yli puolivälin, koska ne kohoavat uunissa reilusti!!


Herkuttelua! :D

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Popsit


Eilen minun teki mieli tehdä jotain pientä ja herkullista, joten päädyin näihin suklaa-myslipopseihin. Olen tehnyt niitä muutaman kerran ennenkin ja aina ne ovat saaneet loistavan vastaanoton :D Ne sopivat vaikkapa rentoon illanviettoon perheen tai ystävien parissa, tai lasten synttärikekkereille! Popsit ovat suhteellisen helppotekoisia, mutta aikaa niiden tekoon kannattaa varata. Eilen, kun näitä perheelleni tarjosin oli kaikki hetkessä syöty! :D Kannattaa kokeilla, tässä ohje:

Kääretorttu-pohja:
6 kananmunaa
3 dl sokeria
5 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta

Suklaakuorrutteet:
300 g maitosuklaata
250 g valkosuklaata

Kostutus:
coca-cola

1. Laita uuni lämpeämään 250 asteeseen ja levitä leivinpaperi uunipellille.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovaisesti taikinaksi.
4. Levitä taikina tasaisesti uunipellille ja paista uunin keskiosassa noin 7-8 minuuttia.
5. Anna torttupohjan jäähtyä kunnolla, ja laita sillä välin suklaat valmiiksi palottelemalla ne ja sulattamalla mikrossa tai vesihauteessa.
6. Revi torttupohja paloiksi ja tee siitä murua, kauhean pientä ei kuitenkaan tarvitse tehdä.
7. Kostuta aina pieni osa paloista coca-colalla, ota sopiva määrä leivosta käteen ja pyöritä siitä tiivis pallo.
8. Laita pallo suklaa-kulhoon ja ota se pois sieltä kahden teelusikan avulla. Anna ylimääräisen suklaan valua pois.
9. Laita suklaapallo lautaselle ja ripottele sen päälle raastettua suklaata, mysliä tai vaikka nomparelleja, jos haluat. Välttämättä ei tarvitse koristella ollenkaan.
10. Anna popsien jähmettyä jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Näin kesällä laitoin jääkaappiin, vaikka sitä ei suklaan vuoksi ehkä suositella, mutta mitään ei tapahtunut, mitä ei olisi pitänyt ;)

                                Popsien pyörittäminen ja kuorruttaminen alkamassa.....

Popsit sisältä!
                                          

torstai 20. kesäkuuta 2013

Macaronit


Tänään olen viettänyt muutaman tunnin aamulla keittiössä macaroneja tehden. Tuntuu niin kotoisalta, kun ulkona sataa ja tulee, mutta saa täällä lämpöisessä häärätä....rauhassa :D Ostin noin kuukausi sitten Anttilasta sellaisen silikonisen Macaron setin, joka varmaan vähän helpotti niiden tekemistä. Tässä kuva setistä:


Ja tosiaan, se oli alennuksessa, joten vastustus ei tullut kysymykseenkään!! ;) Settiin kuului myös kuusi pursotinpussia ja erilaisia macaron-ohjeita. Tein ihan perusohjeen mukaan ja olen NIIN tyytyväinen lopputulokseen. Mahtavaa, että ne ovat luontaisesti gluteenittomia, koska jauheena käytetään mantelijauhetta. Laitoin puoleen leivoksista maitosuklaatäytettä ja puoleen mansikka-valkosuklaatäytettä, jotka olen Kermaruusun blogista bongannut. Tässä ohjetta:

Manteliperuspohja:

120 g mantelijauhetta
60 g munanvalkuaista (2 munaa)
3/4 tl perunajauhoa
150 g tomusokeria

1. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kevyesti. Lisää tomusokeri (siivilän läpi). Vatkaa edelleen, kunnes seos alkaa olla kiinteämpää ja kiiltävää. Yhdistä mantelijauhe ja perunajauhot keskenään. Sekoita hyvin valkuaisvaahtoon.
2. Siirrä taikina pursotuspussiin, johon olet laittanut suurimman pursotinsuuttimen. Pursota 30 kpl leivospohjia silikoniselle leivinmatolle, maton mallin mukaisesti. Jos sinulla ei ole silikonista leivinmattoa, käytä pelkkää  leivinpaperia. Jätä hiukan leviämisvaraa. Anna leivospohjien vetäytyä huoneenlämmössä 30-60 minuuttia ennen paiston aloittamista.
3. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 13-15 minuuttia. Suositeltavaa on käyttää kiertoilmauunia, koska silloin leivonnaisten ei tarvitse olla täysin kuivia. Anna pohjien jäähtyä täysin ennen irroittamista.

Valmista täyte:
Maitosuklaatäyte: 70 g maitosuklaata
                              30 g kermaa
                              10 g pehmeää suolatonta voita

1. Rouhi suklaa.
2. Laita kattilaan suklaarouhe ja kerma. Kuumenna sen verran, että suklaa sulaa ja massasta tulee tasaista.
3. Lisää pehmeä voi pieninä nokareina ja sekoita tasaiseksi.
4. Laita massa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
5. Pursota täyte macaronien täytteeksi.

Mansikka-valkosuklaatäyte: 100 g valkosuklaata
                                              60 g mansikkapyrettä ( sulatettuja mansikoita sokerin kanssa
                                              soseutettuna)
                                              15 g kermaa

1. Kiehauta pyre ja kerma.
2. Kaada seos rouhitun suklaan päälle ja sekoita.
3. Anna täytteen olla hetken aikaa kylmässä, että se jähmettyy vähän.

4. Kun täytteet ovat macaronien välissä, laita ne jääkaappiin. Ne säilyvät siellä noin 1-2 päivää, pakastimessa noin kolme viikkoa.
5. Ja sitten herkuttelemaan!

Ensimmäinen satsi odottamassa uuniin menoa. Tein muuten manteliperuspohja-taikinan kaksinkertaisena.

Ja uunissa käynnin jälkeen pinta on kullanruskea.

Maitosuklaatäytettä....
Ja mansikka-valkosuklaatäyttettä!

Nyt on tämäkin tehty! Ensikerralla voikin sitten rohkeammin kokeilla jotain mielikuvituksellisempia värejä ja täytteitä ;)





maanantai 13. toukokuuta 2013

Toblerone-juustokakku


Tämän kakun leivoin äidilleni äitienpäivän kunniaksi! Toivottavasti jokaista äitiä muistettiin eilen 12.5., sillä ilman heitä, ei olisi meitä! <3 Löysin toblerone-juustokakun reseptin Suussasulavaa rakkautta -blogista ja päätin samantien, että sen teen äidilleni, koska hän on tobleronen suuri ystävä ja kieltämättä olen minäkin ;) Muutin ohjeen gluteenittomaksi ja käytin manteliliköörin tilalla kaakaota, mikä sopi mielestäni erinomaisesti tämän kakun makuyhdistelmään viemättä pois tobleronin sulokkuutta, vaikka kakusta erittäin suklainen tulikin!! Tämä postaus on omistettu kaikille äideille, nykyisille, tuleville sekä siitä haaveileville!! <3 Tässä ohje:

Pohja:
1 muna
1 dl sokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
2 mm leivinjauhetta
1 mm suolaa
1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
200 g maitorahkaa

Täyte:
2 1/2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g tobleronea
4 liivatelehteä
1/2 dl mantelilikööriä (laitoin kaakaota)

1. Vatkaa pohjaan tulevat munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.
2. Sekoita toisessa kulhossa leivinjauhe, kaakaojauhe ja glut.jauhoseos.
3. Sekoita jauhoseos hyvin siivilän läpi muna-sokeri-vaahtoon.
4. Lisää loput ainekset taikinaan ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (,jonka halkaisija on 18 cm). Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
5. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
6. Vatkaa täytteeseen tuleva vispikerma vaahdoksi ja lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto.
7. Sulata 100 g tobleronea vesihauteessa ja rouhi 50 g sattumiksi. Sekoita suklaa tuorejuuston ja vispikerman joukkoon.
8. Kiehauta mantelilikööri (tai kaakao) kuumaksi ja sulata liivatteet kuumaan likööriin (tai kaakaohon). Lisää tämä neste täytteen joukkoon ohuena nauhana jatkuvasti sekoittaen. Sekoita täytettä vielä voimakkaasti, että liivatetta tulisi tasaisesti joka puolelle.
9. Kaada seos jäähtyneen kakkupohjan päälle. Laita kakku hyytymään noin neljäksi tunniksi jääkaappiin.
10. Jos haluat, voit koristella kakun raastetulla suklaalla ja tobleronepaloilla.


Sitten herkuttelemaan ja nauttimaan kesän tulosta!! :D

Ja vielä lopuksi muistutan, että 17.5.-18.5. Tampere-talolla järjestetään Keliakia-messut, jossa on monia mielenkiintoisia luentoja keliakiaan liittyen sekä paljon näytteille asettajia, ja mikä parasta, koko Tampere-talo toimii gluteenittomasti messujen ajan!! Kaikki ovat tervetulleita paikanpäälle, oli sitten keliakiaa tai ei! Luvassa on varmasti makuelämyksiä! :D

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Rahkasämpylät



Ihanaa, kun kevät on vihdoin saapunut ja aurinko paistaa niin lämpöisesti! :D Minua pyydettiin leipomaan jotain gluteenitonta pikkuveljeni joukkueen järjestämään turnaukseen jäähallille, joten pikaisen miettimisen jälkeen päädyin rahkasämpylöihin sekä suklaisiin mokkapaloihin, jonka ohjeen kuvineen lisään tänne myöhemmin. Rahkasämpylöiden reseptin löysin Pörden keittiössä -blogista, jossa on paljon muitakin ihania herkkureseptejä :D Nämä sämpylät olivat makoisia (olihan minun koemaistettava!!) ja rakenne oli mukavan pehmeä. Tosin leivontavaihe vaatii melkoisesti kärsivällisyyttä, koska ainakin minulla taikina oli erittäin löysää. Mutta lopputulos on vaivannäön arvoinen ja loppujen lopuksi maku on AINA tärkein!! ;) Tässä ohje, josta valmistuu 10 pienempää sämpylää tai kahdeksan hieman suurempaa:

1 prk maitorahkaa (250 g)
2,5 dl vettä
1 tl psylliumia
25 g hiivaa (itse laitoin 1 pss kuivahiivaa)
1,5 tl suolaa
2 rkl hunajaa tai siirappia
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl öljyä
4 dl Fin mixin hienoa gluteenitonta jauhoseosta

Pinnalle: maitoa

1. Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi.
2. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota noin 10 minuuttia.
3. Liuota hiiva seokseen.
4. Lisää suola, hunaja/siirappi, kaurahiutaleet ja öljy.
5. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
6. Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia peitettynä.
7. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa jauhoja apuna käyttäen.
8. Muotoile taikinasta kaksi tankoa.
9. Jaa tangot viiteen palaan (tai neljään, niin leivistä tulee suurempia).
10. Pyörittele palat sämpylöiksi ja asettele leivinpaperoidulle uunipellille.
11. Anna kohota leivinliinalla peitettynä noin 20-30 minuuttia.
12. Voitele sämpylät maidolla.
13. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.

Aurinkoista kevättä kaikille!

lauantai 16. helmikuuta 2013

Laskiaispullat


Laskiaispullia voisi kyllä tehdä useammin kuin kerran vuodessa!! Ne vaan ovat NIIN hyviä! :D Olen syönyt vain mansikkahillosta tehtyjä laskiaispullia, mutta olisi mukavaa vaihtelua käyttää niiden leivontaan mantelimassaa ja manteleita. Ehkä ensi vuonna! Voihan perinteitä aina muuttaa! :D Näiden reseptin olen ottanut netistä Pirkan sivuilta, mutta muutin sen gluteenittomaksi, jotta pääsin itsekin herkuttelemaan. Lisäsin joukkoon 1 tl psylliumia sekä laitoin kardemummaa vähän enemmän. Tässä ohje:

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa tai 1 pss (11 g) kuivahiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl (tai 2 tl) kardemummaa
1/2 tl suolaa
n. 7 dl gluteenitonta jauhoseosta
100 g voita tai margariinia

Voiteluun:
1 kananmuna

Pinnalle:
raesokeria

Täytteeksi:
mansikkahilloa
kermavaahtoa

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, niin sekoita se pieneen jauhomäärään ja lämmitä neste 42-asteiseksi. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen (sekä psyllium) ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
2. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja leivo pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele ne pikkupalloiksi. Kohota pullia pellillä leivinpaperin päällä liinalla peitettynä. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
3. Halkaise pullat niiden jäähdyttyä.
4. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Täytä pullat mansikkahillolla ja kermavaahdolla. Tarjoa mielellään heti!

                                          Pullien rakenne sisältäpäin....


14.2.2013 vietetyissä penkkareissa, sain diplomin "vuoden leipuri", mikä tuli minulle täysin yllätyksenä! Olin siitä todella iloinen, koska on mukavaa, että blogini on saanut lukijoita myös koulustani! :D Kiitos!!