lauantai 10. elokuuta 2013

Pätkis-muffinssit


Mietin yhtenä päivänä, mitä leipoisin, jotta voisin kokeilla ruusukuvioista silikonivuokaani. Katsoin muffinssiohjeita netistä ja löysin Sumin sörsselit -blogista maukkaan pätkis-muffinssireseptin. Ei muuta kuin kauppaan ja kokeilemaan! Ja niistä tuli todella hyviä ja yllätyin silikonivuoan helppoudesta, se todellakin toimi! Muffinssit irtosivat vuoista siististi ja nopeasti. Muffinssit olivat mauiltaan pehmeitä ja makeita, suklaisia. Tässä ohje:

3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
yli 100 g pätkiksiä pilkottuna
1 dl maitoa
2 munaa
100 g voita
1 dl vahvaa kahvia

1. Sulata voi.
2. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
3. Lisää maito, munat sekä hieman jäähtyneet voi ja kahvi.
4. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
5. Lisää lopuksi pätkikset käännellen taikinaan.
6. Kaada vuokiin ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Täytä muffinssivuoat vain hieman yli puolivälin, koska ne kohoavat uunissa reilusti!!


Herkuttelua! :D

3 kommenttia:

  1. Heippa!
    Fazerin sivuston mukaan Pätkikset saattavat sisältää hieman vehnää. Eivät siis ole ehdottomasti gluteenittomia.

    VastaaPoista
  2. Hei, Irkku!
    Kiitos huomautuksestasi. Pätkikset ovat aina kuuluneet lemppariherkkuihini, mutta viime jouluna pätkis-patukkaa syödessäni luin ainesosista vehnävaaran ja tajusin, että mitenköhän pussit. Irtokarkkilaareissa pätkisten kohdalla ei lue kiellettyjä aineita, vaikkakin irtokarkit eivät ole paras vaihtoehto keliaakikolle kauhojen liikkumisen vuoksi. Pitääpä olla tarkkana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin käytin aikaisemmin Pätkiksiä gluteenittomissa leipomuksissani. Eräänä päivänä sitten luin pussin kyljestä tuoteselostetta tarkemmin ja huomasin vehnävaaran. Totesin myös, ettei irtokarkkilaarin selosteissa mainita mitään kielletyistä aineista. Kauhan liikkuvuuden tajusin vasta myöhemmin ja saman tien senkin, etteivät irtomakeiset taida kuulua keliaakikon herkkuihin.
      Koetin sen jälkeen etsiä jotain Pätkistä vastaavaa gluteenitonta tuotetta. Aika usein olen nykyään käyttänyt Brunbergin Moccatryffelipatukoita, jonka makuaine on tosin mocca eikä minttu.

      Poista